Dilan ve Engin Polat çiftinin iş yerinde arama!

Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialar bulunan Dilan Polat ile eşi Engin Polat'a ait iş yerlerinde arama yapılıyor.

Dilan ve Engin Polat çiftinin iş yerinde arama!

Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialar bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda şirketler hakkında arama, el koyma ve inceleme kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, 7258 sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağına ilişkin adli kontrol tedbiri uygulanmış, ayrıca CMK 128. madde kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmişti.

Bugün sabah saatlerinde Maliye ve polis ekipleri Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a ait firmalara baskın düzenledi.

İki isme ait 15 şirkette Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Veri müfettişlerince arama ve el koyma yapılıyor.

Ayrıca Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile şirketlerdeki dijital materyallere de el koyuluyor.

Kaynak:Sözcü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler