Almanya’da sınırlandırma getirilen ‘Deliler’de müthiş sahne

Haçlılara karşı;  İyi ki varsın Eren!

Almanya’da sınırlandırma getirilen ‘Deliler’de müthiş sahne

Haber61/Haber Servisi - 'Deliler Fatih'in Fermanı'nın Almanya'daki gösterimi filmin aşırı Türk milliyetçisi olduğu ve gençlere uygun olmadığı gerekçesiyle sınırlandırıldı. Yapımcı firma dava açmasıyla gündeme gelen filmde Maçka’da teröristlerin hain pususuyla şehit olan 15 yaşındaki Eren sahnesi izleyen herkesi duygulandırdı. 

İYİKİ VARSIN SÖZÜ İLK BEYAZ PERDEYE TAŞINDI

Almanya’da sınırlandırma getirilen ‘Deliler’de müthiş sahneHaçlılara karşı efsane Türk akıncı ordusunun en efsanevi savaşçıları ’Deliler’ lakaplı kahramanları anlatan filmin bir sahnesinde Eren, efsane Türk savaşçılara yardım ediyor. Berat Efe Parlar’ın Maçkalı şehit Eren’i oynadığı filmde Türk savaşçılar, Eren’in, “Bende sizin gibi Deliler olup savaşacağım” demesine karşılık, savaşçılar Eren’e “İyiki varsın Eren” diyorlar. Burada İyiki varsın sözün Maçkalı şehit ölmeden önce sosyal medya hesabından,” Biri de çıkıp bana İyiki varsın Eren” demiyor sözüne atıfta bulunulduğu görülüyor.

HANGİ FİLMLERDE OYNAMIŞTI 

Eren rolünü üstlenen Berat Efe Parlar, Fatmagül'ün Suçu Ne? ve Melekler Korusun gibi popüler dizilerde boy gösterdi. "Geniş Aile" dizisinde Cevahir'in oğlu Cücü rolü ile tanınmaya başlayan Parlar, 2016 yılında başrolünü Cem Yılmaz ile paylaştığı İftarlık Gazoz filmi ile sinemaya geçiş yaptı. Parlar 2016 yılında başlayan Güldüy Güldüy Show'da da boy gösteriyor.

Almanya’da sınırlandırma getirilen ‘Deliler’de müthiş sahne

EREN BÜLBÜL NE ZAMAN ŞEHİT OLDU?

11 Ağustos 2017’de Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı yakınlarında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasındaki çatışma çıktı.
Çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde şehit oldu. 15 yaşındaki Eren Bülbül ise PKK'lıların girdikleri evi güvenlik güçlerine gösterirken teröristler tarafından şehit edildi. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül hayatını kaybetti.

Eren’in sosyal medya hesabından ölmeden önce, “Biri de çıkıp demiyorki iyiki varsın Eren” yazdığı görülmüş Türkiye Eren için ağlamıştı. 

Almanya’da sınırlandırma getirilen ‘Deliler’de müthiş sahneFİLMİN KONUSU

Fatih Sultan Mehmet’in gönderdiği Osmanlı elçisi Romanya Prensi Vlad tarafından infaz edilmiştir. Yaşanan olay karşısında Fatih Sultan Mehmet, Vlad’ı öldürmesi için Baba Sultan’a ferman verir. Baba Sultan görev için Gökkurt, Çebi, Suskun, Adsız, Mübariz, Kongar ve Aşgar’dan oluşan Deliler Birliği’ni Kuman’la birlikte Edirne’den Targoviçte’ye gönderir. Deliler, Alaca köyü yakınlarından geçerken Vlad’ın çetesinin köye saldırdığını öğrenir. Deliler’in amacı önce köyü kurtarıp ardından Vlad’ı infaz etmektir. Osman Kaya yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, Kazıklı Voyvoda Vlad Tepeş’i Erkan Petekkaya, Gökkurt'u Cem Uçan, Aşgar'ı İsmail Filiz, Alaca'yı Nur Fettahoğlu, Baba Sultan'ı Yetkin Dikinciler, Fatih Sultan Mehmet’i de Rüzgar Aksoy canlandırıyor. Kadrosunda Demet Tuncer, Mehmet Ali Karakuş, Gökçe Özyol, Mehmet Pala, Batın Uçan gibi isimlerin de yer aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Sami Saydan üstlenirken, senaryo ise Mustafa Burak Doğu ve İbrahim Ethem Arslan'ın imzasını taşıyor.

23 Kasım'da vizyona giren ‘Deliler Fatih’in Fermanı' filminin oyuncuları Erkan Petekkaya, İsmail Filiz, Yetkin Dikinciler, Nur Fettahoğlu, Namık Rüstemhanlı, Berat Efe Parlar ve yönetmen Osman Kaya.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Magazin