Maç sonrası flaş yorum: Trabzonspor tanınmaz halde

Trabzonspor, Süper Lig'in 18. haftasında konuk olduğu Alanyaspor'a 5-0 mağlup olarak büyük bir şok yaşadı.

Maç sonrası flaş yorum: Trabzonspor tanınmaz halde

Kırbıyık Holding Stadyumu'nda oynanan ve Mustafa Kürşad Filiz'in yönettiği 90 dakikayı baştan sona üstün götüren Francesco Farioli'nin ekibi, Trabzonspor'u 5-0 devirdi ve haftanın en büyük sürprizlerinden birisine imza attı.

Akdeniz ekibi, Bordo Mavililer'i Efecan Karaca, Ahmed Hassan (2), Wilson Eduardo ve Yusuf Özdemir'in golleriyle 5-0 mağlup etti.

Alanya'dan üzgün dönen Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, 29 puanla lider Galatasaray'ın 10 puan gerisinde 6. basamakta kaldı.

Olcay Çakır, Trabzonspor'un Alanyaspor deplasmanında aldığı 5-0'lık yenilgiyi değerlendirdi...

TANINMAZ HALDE
Ön alan baskısıyla rakibini çıkarmadığını düşünen Trabzonspor, aslında bir tuzağın da içinde olduğunu biraz geç fark etti.

Fark ettiğinde de iş işten geçmiş oldu. İlk yarısını 3-0 geride bitirdiği karşılaşmada rakip kalede varlık dahi gösteremediler... Plana göre önde baskıyla başlanacak, kapılacak toplarla sonuca gidilecekti ve bu Alanyaspor’un zayıf tarafıydı.

Peki Alanya baskıyı kırdığında ne olacaktı? Sanırım planın bu kısmı pek düşünülmemiş olacak ki, birbirinin benzeri goller geldi.

Abdullah Avcı ve oyuncularının dönüşlerde bu kadar sıkıntıya düşebileceği de öngörülebilir bir durumdu aslında. Opta verilerine göre geçen haftanın kadrosunda görülen Gbamin’in stoperde tercih edilmesi Trbzonspor’un başına büyük işler açtı.

Sorun olduğu açık
İlk dizilişte kağıt üstünde üçlü savunmayla gördüğümüz Alanyaspor defans hattını atakları haricinde bir daha üçlü görmedik.

Sürekli bir beşli, sürekli de önlerinde sağlam bir dörtlü ile savundular kalelerini. Bu hattı bir türlü kıramayan Trabzonsporlu oyuncular merkezi geçmekte başarılı olamazken; ne Naci’yle ne de Trezeguet’le kenarlardan iş üretemediler.

Dönen toplar zaten gol oldu yağdı adeta Trabzonspor kalesine. Gelelim sadete... Ortada bir sorun olduğu açık...

Hoca kaynaklı, oyuncu kaynaklı, hoca-oyuncu kaynaklı, ya da daha fazlası... Ama ortada bir sorun olduğu apaçık artık. Son şampiyon tanınmaz halde çünkü!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor