Trabzon'dan yaşanmışlığa Dair Çok Özel Öyküler

Mehmet Kuvvet ‘Trabzon’dan Öyküsel Portreler’ isimli stand up ve görsel sunumlarıyla sanatseverleri ağırladı.

Trabzon'dan yaşanmışlığa Dair Çok Özel Öyküler

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı kültür ve sanat etkinlikleri tiyatrolar, söyleşiler ve stand uplarla hız kesmeden devam ediyor. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde önceki akşam Trabzonlu eğitimci, şair ve yazar Mehmet Kuvvet ‘Trabzon’dan Öyküsel Portreler’ isimli stand up ve görsel sunumlarıyla sanatseverleri ağırladı.

Programa, izleyicilerin yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlarından Metin Güneş, Trabzon Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç, Yönetim Kurulu üyesi Kenan Atalay, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna ve Yönetim Kurulu Üyesi Mümin Sağlam’da katıldı.

trabzondan-yasanmisliga-dair-cok-ozel-oykuler.webp

Trabzon Sanatevi Derneği Başkan Yardımcısı ve Çağdaş Yazarlar ve Sanatçılar Derneği Başkanı olan Kuvvet, sıradan insanların sıra dışı öykülerini gösterişten uzak yalın bir dille izleyiciye aktardı.
Birbirinden renkli simalara (Bahriye Üçok, Aysel Gürel, Haluk Ongan, Zekeriya Saka, İtalyan sporcu Trabizonde Valla, Şişko Kenan v.b.) gösterisinde yer veren Mehmet Kuvvet bu çalışmasındaki amaçlardan birisinin Karadeniz, özellikle de Trabzon insanının zekasının kıvraklığını genlerinin yanı sıra yaşadığı coğrafyadan, denizinden, hamsisinden, tütününden, kemençesinden, zinosundan, zizilinden aldığını vurgulamak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Trabzon insanı bu coğrafyanın çilesini çekebilmek için gülümseyip, gülümsetmesi sırasında kâh şiir, kâh fıkra, kâh ta öyküyü kullanması vurgulanmaktadır. Bunun için yakın tarihimizde yaşamış, kimi aramızdan ayrılan, kimi ise hâlâ bizi gülümsetmeye ve düşündürmeye devam eden, Trabzon’da yetişen ya da yolu Trabzon’dan geçen öykü kahramanları kullanılmıştır. Tüm sanatsever dostlara ve Trabzon Büyükşehir Belediyemize destekleri için teşekkür ediyorum.”

trabzondan-yasanmisliga-dair-cok-ozel-oykuler-001.webp

Fıkramsı yaşanmışlıklarla başlayıp asıl konu olan “Trabzon’dan Öyküsel Portreler” ile devam eden sunumda anlatı sırasında başlangıçta öykü kahramanlarının isimleri verilmiyor, görsellerle destekleniyor. Hikayenin kahramanı büyük meraklardan sonra gösteriliyor.

Stund up gösteri bundan önce Ankara, KTÜ, Kültür Bakanlığı Sumela Kültür Yolu Festivali de dahil olmak üzere birçok yerde sahnelendi ve oldukça beğeni kazandı.

Kitaplaştırılmış bir çalışma olan “Trabzon’dan Öyküsel Portreler” 2022 yılında basılmış ve dağıtılmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat