Trabzon'da ezgilerle Yüzüncü Yıl Konseri ayakta alkışlandı

Trabzon'da KTÜ Türk Halk Müziği Topluluğu ‘Ezgilerle Cumhuriyete Giden Yol’ isimli bir konser düzenledi.

Trabzon'da ezgilerle Yüzüncü Yıl Konseri ayakta alkışlandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim elemanları ve çalışanlarından oluşan KTÜ Türk Halk Müziği Topluluğu, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı onuruna ‘Ezgilerle Cumhuriyete Giden Yol’ isimli bir konser düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde seferberlik, ağıt ve kahramanlık türküleri seslendirildi.

trabzonda-ezgilerle-yuzuncu-yil-konseri-ayakta-alkislandi.webp

Program öncesinde salonu dolduran izleyicilere Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ‘Kades’ uygulaması hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Ardından KTÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğr. Gör. Veysel Usta tarafından Cumhuriyete giden meşakkatli ve çileli yolculuk ve Atatürk’ün musikiye verdiği önem anlatıldı.

trabzonda-ezgilerle-yuzuncu-yil-konseri-ayakta-alkislandi-001.webp

Sunuculuğunu Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu’nun, şefliğini de KTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğr. Gör. Gürsel Tahmaz’ın yaptığı programda KTÜ THM Topluluğu ülkemizin dört bir yanından birbirinden güzel destansı türkülere yer verdi.

Çakal Çökerten Zeybeği ile başlayan programda zeybek gösterisi büyük beğeni aldı ve ayakta alkışlandı. Birinci bölümde Meral Bektaş, Zeynep Taflan, Hüseyin Kırcı ve A. Ömer Üçler solo performansları ile sahne aldılar.

trabzonda-ezgilerle-yuzuncu-yil-konseri-ayakta-alkislandi-002.webp

İkinci bölüm ‘Eğilmez Başın Gibi Gökler Bulutlu Efem’ türküsüyle başladı. Bu bölümde solo performanslarda Şebnem Tahmaz, İsmail Demir, Sibel Yıldız, Cafer Yıldız ve O. Zeki Kahraman mikrofon başına geldi. Son bölümde çocuklar ellerinde Türk Bayrakları ile sahneye çıkarak ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ türküsüne coşkuyla eşlik ettiler. Sonuna kadar büyük bir ilgi ile programı takip eden seyirciler, final eserleri ile adeta kendinden geçerken büyük bir coşku ile dakikalarca programı ayakta alkışladılar.

trabzonda-ezgilerle-yuzuncu-yil-konseri-ayakta-alkislandi-003.webp

Gecenin sonunda KTÜ öğretim üyelerinden ve KTÜ Türk Halk Müziği Topluluğu sorumlusu Prof. Dr. İsmail Demir “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi selam ve saygı ile anıyorum. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi. Demir ayrıca programın sunucusu Murat Emirzeoğlu ile koro şefi Gürsel Tahmaz’a da gecenin anısına çiçek takdim etti.

trabzonda-ezgilerle-yuzuncu-yil-konseri-ayakta-alkislandi-004.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat