On yıldır ülke onlara gülüyor

Bu yıl 10. Yılını kutlayan Gugulumdakiler Tiyatrosu insanları güldürmeye, gülerken düşündürmeye devam ediyor.

On yıldır ülke onlara gülüyor

Gugulumdakiler Tiyatrosu bu yıl perdelerini açtığı “Çalıntı Eserler Galerisi” adlı gösterisiyle izleyicilerle buluşmaya tüm hızıyla devam ediyor.

27 Ocak’ta perdesini açan Gugulumdakiler Tiyatrosu, Ocak ile Mart’a kadar üç bin izleyiciyle buluştu. Mart sonuna kadar hedeflerinin beş bin izleyici olduğunu vurgulayan tiyatronun genel sanat yönetmeni Adnan Taç, “Ocak ayında perdeleri açtık ve Trabzon’un yüzünü güldürmeye başladık. Pandemi öncesinde asılan yüzleri güldürüyoruz ve bu vakte kadar oynadığımız oyunlar kapalı gişe gidiyor, bu durumda bizi mutlu ediyor. Tüm izleyicilerimize teşekkür ederiz. Ortahisar, Akçaabat ve Maçka ilçelerimizde üç bin izleyiciye ulaştık ve sadece Mart ayı içerisinde altı oyunumuz daha takvimde gözüküyor. Bu oyunlarımızın da biletleri tükenmek üzere, bu ayın sonunda hedefimiz beş bin izleyiciye ulaşmak. Sonrasında Nisan ve Mayıs takvimleri hazırlayarak il dışı turnelerine tarihlerini belirlemek olacak.” ifadelerine yer verdi. 

On yıldır ülke onlara gülüyor

Kendi disiplinimizle oynuyoruz 

Oyunda İngiliz Artur karakterine ruh veren oyuncu Murat Küçük, “Kendi disiplinimizde oyun sergiliyoruz. Daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş oyunlar bir de kendi oyun sergileme anlayışımızı buna ekleyince hem izleyici hem de bizler eğlenerek oynuyoruz. Klasik anlayıştan çok uzaktayız, Trabzon’da alternatif tiyatronun uzun zamandır kaptanlığını yapıyoruz. Uzun yıllarda perdelerimiz açık kalacak ve kendi anlayışımızı Trabzon tiyatro izleyici öğrenecek.” dedi. 

On yıldır ülke onlara gülüyor

İnanılmaz bir duygu 

Osmanlı hanedanlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan’ı canlandıran Gizem Kalyoncu, “İnsanların oyuna anında refleks göstermesi bizi mutlu ediyor. Anında reaksiyon alıyoruz, bu da bir oyuncu için vaz geçilmez bir tutkuya dönüşüyor.” Duygularını dile getirirken bir diğer oyuncu Yağmur Daldaban, “Gugulumdakiler Tiyatrosunda hayallerimi gerçekleştiriyorum. İnanılmaz bir mutluluk benim için.”ifadelerine yer verdi. Yağmur Gürsoy, “ 17 yaşında sahne tozu yutmanın ne anlama geldiğini öğrendim. Büyülü bir dünya burası.” sözlerini söyleyerek duygularını dile getirdi. 

On yıldır ülke onlara gülüyor

Anne ve oğlu sahnede 

Tiyatronun en dikkat çeken ayrıntısı ise, anne – oğul aynı oyunda oynayan Serpil Dere ve çocuk oyuncu Kıvanç Doruk Dere oldu. İki farklı karakter ile izleyicilerin karşısına çıkan Serpil Dere, “Yıllar önce bana oğlunla aynı sahneyi paylaşacaksın söyleseler inanmazdım, gerçekten hayaldi gerçek oldu diye bilirim. Oğlumla aynı sahneyi paylaşmak ve izleyiciler tarafından beğeni almak muhteşem bir duygu, tabi bir de unutmamamız gereken bir hussus var babamız Selim Dere, her gün bizi bekliyor oyundan çıkmamızı, oyundan önce provalarımızı onun emeği büyük.” dedi. Kıvanç Dere, “Ben yeni bir heyecan kattığımı düşünüyorum Trabzon tiyatrosuna.” söyledi.

On yıldır ülke onlara gülüyor

“Sahne bizi mutlu ediyor"

Eros rolü ile hafızalara kazınacak performans sergileyen Mahmut Mutaf, “Uzun yıllardır tiyatro sanatına hizmet ediyorum. Bu beni mutlu ediyor, Trabzon izleyicisine de çok teşekkür ederim bu yıl bizleri yalnız bırakmadı.” derken Emin Karayavuz, “Sadece izleyiciyi değil kendimizi de mutlu ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

On yıldır ülke onlara gülüyor

Kadronun sevilen üçlüsü 

Oyunun sevilen üçlüsü Erdem Durmuş, Muzaffer Mutaf ve İsmail Baytar oyunculukları göz doldurmaya devam ediyor.

Bu yıl ilk kez izleyici karşısına çıkan Erdem Durmuş, “İlk alkışı aldığım anda büyülendim.” ifadelerine yer verirken, Muzaffer Mutaf, “Karadeniz’e özgü bir rolüm var. Oyunda sadece ben yerelim reaksiyonlar hoşuma gidiyor.” dedi. İsmail Baytar, “Büyük bir ailenin üyesi olmak çok güzel.” kelimelerine yer verdi. 

On yıldır ülke onlara gülüyor

“Herkes teşekkürler”

Oyunun Başrolü Kübra Genç Özçelep, “Uzun yıllardır bu tiyatronun perdelerini açıyoruz ve 10. Yılımızı kutluyoruz. Gerçekten bir tiyatroyu bu zamana kadar getirmek çok meşakkatli bir iş, azimle çalışıyoruz meyvelerini de alıyoruz. Bizleri on yıl boyunca destekleyen ve bizlerle birlikte olan tüm tiyatro dostlarına teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu. 

On yıldır ülke onlara gülüyor

“Bir Devir Teslim İşidir” 

Oyunun yönetmeni ve senaristi Şükrü Üçüncü, “2011 yılında bir serüvene başladık ve acı, tatlı bir çok yoldan geçerek bugüne geldik. Kurulduğumuzdan bugüne zamana kadar sahneye koyduğumuz bir çok oyun oldu bunlarda Gugulumdakiler Tiyatrosuna hizmet verenlere de teşekkür ediyorum. Bu bir devir teslim işidir daha ileriye getirerek bizlerde birilerine teslim edeceğiz. Nice on yıllar görecek bu grup.” sözlerini söylerken bizleri takip etmeye devam edin dedi. 

On yıldır ülke onlara gülüyor

On yıldır ülke onlara gülüyor

On yıldır ülke onlara gülüyor

On yıldır ülke onlara gülüyor

On yıldır ülke onlara gülüyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat