Maçkalılar Derneği büyük usta Neşet Ertaş’ı unutmadı

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, Trabzon’da türküleri ile anıldı.

Maçkalılar Derneği büyük usta Neşet Ertaş’ı unutmadı

2009 yılında UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ envanterine girmeyi başaran, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, Trabzon’da türküleri ile anıldı. Gecede büyük ustanın ‘gönül dağı’, ‘gel yanıma gel gel’, ‘kendim ettim kendim buldum’, ‘yazımı kışa çevirdin’ ‘Zahidem’ gibi dillere pelesenk olan eserleri başta olmak üzere toplamda 31 türkü seslendirildi.

mackalilar-dernegi-buyuk-usta-neset-ertasi-unutmadi.webp

Büyük ustanın eserleri seslendirildi…

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Korosu tarafından düzenlenen ‘Neşet Ertaş Gecesi’ büyük beğeni topladı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve çok sayıda davetlinin takip ettiği bir o kadar da kalabalık nedeniyle izleyemeden geri döndüğü programda büyük ustanın birbirinden muhteşem eserleri gönül teline dokundu.

mackalilar-dernegi-buyuk-usta-neset-ertasi-unutmadi-001.webp

5 koro- 26 solo eser…

Emekli öğretmen Fatih Yavuz’un şiirsel sunumu ve güzel türküsüyle geceye renk kattığı koroyu yılların deneyimli şeflerinden Ünal Özel yönetti. 5 koro türküsünün seslendirildiği gecede 26 solo eserler derneğin solistleri tarafından okundu. Gecenin final türküsü Dernek Başkanı İsmet Gazioğlu ve bazı misafir katılımcıların da katılımıyla ‘Kibar Kızın Saçları’ türküsü ile yapıldı.

Konseri izlemeye gelenler 2,5 saatten fazla süren programı çok beğendiklerini belirterek “Birkaç türkü daha olsa yine dinlerdik. Çok keyifliydi” diye konuştular.

Programın sonunda gecenin mimarı şef Ünal Özel’e eğitimci, avukat İbrahim Keskin tarafından çiçek takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat