İdil Biret Trabzon'da konser verecek

25. Mavi Nota Müzik Ödülleri Trabzon'da yapılacak. İdil Biret ödül töreninde konser verecek.

İdil Biret Trabzon'da konser verecek

Mavi Nota e-Müzik Gazetesi tarafından organize edilen ve en uzun süreli yaşayan tek müzik ödülü olan Mavi Nota Müzik Ödülleri’nin 25.sinin ödül taktim töreni 17 Aralık 2018 Pazartesi günü Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Bu yıl “Müzik Emek Ödülü” dalında verilen 25. Mavi Nota Müzik Ödülleri töreninde ödüller, emek ödülünü kazanan anıtsal sanatçı Piyanist İdil Biret, piyanist Fazıl Say gibi bir çok değerli sanatçının hocası olan Besteci merhum Mithat Fenmen ve Geleneksel Halk Müziğinin mihenk taşlarından olan, derlemeci ve Müzikolog merhum Muzaffer Sarısözen’e verilecek. Merhum sanatçıların ödüllerini varisleri alacak. Buna göre merhum Mithat Fenmen’in kızı Nermin Fenmen ve merhum Muzaffer Sarısözen’in oğlu Memili Sarısözen Trabzon’daki törene katılıp ödülleri alacaklar.

25. Mavi Nota Müzik Ödülleri, ödül taktim töreninde anıtsal sanatçı Piyanist İdil Biret bir konser (recital) sunacak. 

Trabzon Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuarı Güçlendirme Derneği ve Mavi Nota e-Müzik Gazetesi işbirliği ile gerçekleştirilecek ödül töreni konseri için bilet satışları başlamış olup, bilet fiyatları ön blok 60 TL, orta-arka blok 40 TL ve Balkon 30 TL olarak belirlendi.

Biletler ilk etapta Trabzon Uzun Sokak Zeytinlik Caddesi adresindeki Kalender Kafe’de satışa sulundu.

25. Mavi Nota Müzik Ödülleri seçiciler kurulu şu isimlerden oluşyor.: Doç. Dr. Abdullah Akat, Prof. Dr. Ahmet Makal, doç. Dr. Ayşegül Ergene, Doç. Dr. Begüm Gökmen, Müfit Semih Baylan, Oya Akyıldız, Dr. Özge Çongur Yeşilkaya, Doç. Dr. Tunca Önder, Yeşim Gökalp ve Zafer Yümlü.

25. Mavi Nota Müzik Ödülleri Trabzon'da yapılacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat