GençKart ile Sanat ve Kültür Etkinliklerine Kolay Erişim

GençKart projesiyle, 18 yaşına giren gençler, Türkiye'deki sanat ve kültür etkinliklerine ücretsiz veya indirimli erişebilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu bu girişim, gençlerin kültürel gelişimini destekleyecek.

GençKart ile Sanat ve Kültür Etkinliklerine Kolay Erişim

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki yeni girişim, gençlere sanat ve kültür dünyasının kapılarını aralıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte hayata geçirilen GençKart projesi, gençleri kültür ve sanat etkinliklerine ücretsiz ya da indirimli olarak katılım imkanı sunuyor.

Bu önemli adım, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşecek. GençKart sahipleri, Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinin yanı sıra Güzel Sanatlar, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İstanbul Atatürk Kültür Merkezi gibi önemli sanat kurumlarının etkinliklerinden faydalanabilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Eylül 2023 tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 18 yaşına giren her gence bir yıl süreyle geçerli olacak GençKart'ın verileceğini duyurdu. Erdoğan, bu kartla gençlerin müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklere kolayca erişebileceğini ve zamanla bu imkanların daha da artırılacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat