Atın varsa derdin var Trabzon'da izleyici ile buluşuyor

Atın varsa derdin var Trabzon'da sergileniyor

Atın varsa derdin var Trabzon'da  izleyici ile buluşuyor
Kadın erkek ilişkisinin farklı bir bakış açısıyla ele alındığı oyunda; Kubilay’ın, karısı Behiye’yi, kızı Fatma’yı ve hayatında geri kalan her şeyi atının varlığından daha değersiz görmesi, insanları ikinci hatta üçüncü plana itmesi temelinde gelişen olayları komedi unsurlarıyla sahneye aktarıyoruz.
 
At tutkunu, yörenin en ikinci! atına sahip Kubilay, hastane dönüşü Akboz atı Behiye'nin yaşlandığı gerekçesiyle sattığını öğrendiğinde deliye döner. Yörenin en birinci atı Düldül'e sahip olmak için komşusu Şükriye’ye talip olur. Şükriye’ye öteden beri vurgun olan Hamit, bu izdivaca mani olmak için Kubilay’la köy meydanında düello yapmaya kalkar.
 
Yıllarca Kubilay’ın kahrını çeken Behiye’nin intikamı nasıl olacak? Eli kalemden başka bir şey tutmamış Hamit, bu düelloda başarılı olabilecek mi? Şükriye'nin oğlu Zeki, Kubilay’ın elinden Düldül'ü alabilecek mi? Akboz atın satılmasından annesinin evliliğini kurtarmaya kadar bütün planları yapan Fatma’yı nasıl bir son bekliyor? Kubilay, karşısına aldığı insanlarla başa çıkabilecek mi? Herkesi nasıl bir son bekliyor?
 
Erkek egemen toplumlarda kadının sesini duyurmaya çalışması, ayakları üzerinde durabilme mücadelesinin örneklerinin sergilendiği oyunda, kadının fendi erkeği yendi klişesinden uzaklaşarak yanıt arıyoruz. Aslında bu çatışma ve travmalar hiç bitmeyecek, bu döngü hep devam edecek, hep en başa döneceğiz, içimizdeki Kubilay’lara her şeyden önce insan olmayı öğretemediğimiz, kadına hak ettiği değeri vermediğimiz müddetçe..
 
Oyun tek perde komedi- süresi 75 dk.
 
Yer: Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi / Prömiyer Tarihi 21Ocak 2017
 
Yazan
 
Nail Gayetbay ve Tülay Güngör
 
Yöneten
 
İbrahim Gürsoy
 
Oyuncular
 
Kubilay Adnan Akyüz
 
Behiye Merih Pirselimoğlu
 
Şükriye Selennur Kahraman
 
Zeki Okan Erdoğan
 
Fatma Diren Çelik
 
Hamit Ali Uğur Sarı
 
Teknik ekip
 
Muhammet Baş
 
Emirhan Emirzeoğlu
 
Ali Akçay


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler