Ankara Palas Müzesi, Zengin Koleksiyonuyla Ziyaretçilere Kapılarını Açıyor

2018'de başlatılan restorasyonu Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığınca tamamlanan Ankara Palas Müzesi bugün ziyarete açılıyor.

Ankara Palas Müzesi, Zengin Koleksiyonuyla Ziyaretçilere Kapılarını Açıyor

Cumhuriyet döneminin simge yapılarından biri olan Ankara Palas, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından müze olarak bugün ziyarete açılıyor. Ahmet Kemaleddin Bey tarafından tasarlanan ve 1928'de hizmete giren bu tarihi yapı, uzun yıllar çeşitli amaçlarla kullanıldıktan sonra 2018'de başlatılan restorasyonla eski ihtişamına kavuştu.

ankara-palas-muzesi-zengin-koleksiyonuyla-ziyaretcilere-kapilarini-aciyor.webp

Müze, 16. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan bir dönemi kapsayan ve Cumhuriyet'in kuruluş değerlerini yansıtan eserlere ev sahipliği yapıyor. Atatürk'ün kişisel eşyaları, teknolojik aletler, madalya ve nişanlar gibi 1200'den fazla nadide parça, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Müze koleksiyonu, Hereke dokumaları, Beykoz camları ve Yıldız porselenlerini de içeriyor.

ankara-palas-muzesi-zengin-koleksiyonuyla-ziyaretcilere-kapilarini-aciyor-001.webp

Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız, restorasyonun zemin ve temel güçlendirme çalışmaları dahil yaklaşık 2,5 yıl sürdüğünü belirtti. Restorasyon sonrası 1,5 yıllık bir süreçte müzenin salon düzenlemeleri tamamlandı. Yıldız, müzenin özellikle Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait diplomatik hediyeleri sergilediğini ve koleksiyonların her yıl yenileneceğini ifade etti.

ankara-palas-muzesi-zengin-koleksiyonuyla-ziyaretcilere-kapilarini-aciyor-002.webp

Ankara Palas'ta Atatürk'ün kullanmış olduğu mobilyalar ve şahsi eşyaların orijinal düzenlemeleriyle sergilendiğine dikkat çeken Yıldız, ziyaretçilerin bu tarihi atmosferi deneyimleyebileceklerini vurguladı. Ayrıca, müze bünyesinde bir kütüphane, çocuk atölyesi ve 200 kişilik bir konferans salonu da yer alıyor.

ankara-palas-muzesi-zengin-koleksiyonuyla-ziyaretcilere-kapilarini-aciyor-003.webp

Müze, pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Yıldız, Ramazan Bayramı sonuna kadar müzenin Ankaralılar ve tüm ziyaretçilere ücretsiz olacağını duyurdu. Ankara Palas Müzesi, tarihi ve kültürel mirasıyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim vaat ediyor.

ankara-palas-muzesi-zengin-koleksiyonuyla-ziyaretcilere-kapilarini-aciyor-004.webp

ankara-palas-muzesi-zengin-koleksiyonuyla-ziyaretcilere-kapilarini-aciyor-005.webp

ankara-palas-muzesi-zengin-koleksiyonuyla-ziyaretcilere-kapilarini-aciyor-006.webp

ankara-palas-muzesi-zengin-koleksiyonuyla-ziyaretcilere-kapilarini-aciyor-007.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat