Akçaabat'tan anlamlı sergi

Akçaabat’ta anlamlı bir sergi hayata geçiyor.

Akçaabat'tan anlamlı sergi

Trabzon'da Akçaabat Belediyesi, Akçaabatlılar Vakfı, Akçaabat Uluslararası Bilim Kültür Sanat Derneği ve Paris Trabzonlular Derneği tarafında Akçaabat’ta anlamlı bir sergi hayata geçiyor.

Ülkemizin Batı ve Ege bölgelerinde çeşitli illerde meydana gelen orman yangınları sonrasında duyarlılıklarını ortaya koymak isteyen Trabzonlu Resim sanatçıları eserlerini yanan ormanların yeniden hayat bulması için üretecekler.

Trabzonlu 30 Ressam tarafından yapılan resimler "Orman Hayattır, Sende Bir Resim Al" sloganı ile sergilenerek geliri yanan ormanlarımızın yerine yeni fidanlar dikilmek üzere bağışlanacaktır. 

“Orman Hayattır Sende Bir Resim Al” sergisi Trabzonlu 30 Ressamın eserleriyle 27 Ağustos 2021 Cuma günü saat 16.30 da Akçaabat Belediyesinin Hamam Çimeni Çarşısındaki Resim Galerisinde açılacaktır.

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Üzülerek belirtmek istiyorum ki Ülkemiz geçtiğimiz günlerde hem sel hem de yangın olmak üzere doğal afetlere maruz kalmıştır. Bu afetlerin sonrasında birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş, birçok maddi hasar meydana gelmiş ve orman yangınları sonunda yerleşim yerleri kullanılmaz hale gelerek bölgedeki ormanlarımız zarar görmüş, bir kısmı yok olmuştur. Afetlerde vefat edenlere Allahtan Rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Umarım Ülkemiz bu ve bunun gibi afetlerle bir daha karşılaşmaz. Devletimiz tüm imkanları ile hem sel bölgesinde hem de yangın bölgelerinde ilk anlardan itibaren gereken çalışmaları, kurtarma ve söndürme çalışmalarını tüm imkanlarını kullanarak, hatta çevre illerden ve dost ülkelerden desteklerle, yürütmüş ve gerekeni yapmıştır. Ülke genelinde afet bölgelerine çeşitli kampanyalar düzenlenerek yardımlar gönderilmiştir. Akçaabat ilçesi olarak bizler de bir farkındalık oluşturup yanan ormanlarımızın yerine yeniden fidan dikilmesi için bir kampanya başlattık. Akçaabat Belediyesi, Akçaabatlılar Vakfı, Akçaabat Uluslararası Bilim Kültür Sanat Derneği ve Paris Trabzonlular Derneği iş birliğinde “Orman Hayattır Sende Bir Resim Al” projemizi hayata geçiriyoruz. Trabzonlu 30 ressamımızla konuşarak onlardan sergilenmek üzere birer resim yapmalarını istedik. Eserlerin bedelinin ise fidan olarak bağışlanacağını söylediğimiz de ise ressamlarımız ayrı bir mutluluk yaşadılar. Açacak olduğumuz sergide sergilenecek olan resimlerin bedelleri yanan ormanlarımızın yerine fidan olarak bağışlanacaktır. Bu vesile ile 27 Ağustos 2021 Cuma günü saat 16.30 da Akçaabat Belediyesinin Hamam Çimeni Çarşısındaki Resim Galerisinde açılacak olan “Orman Hayattır Sende Bir Resim Al” resim sergisine tüm halkımızı davet ediyorum. Trabzonlu 30 ressamımıza katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Akçaabat'tan anlamlı sergi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat