Prof.Dr. Osman Bektaş

Prof.Dr. Osman Bektaş

Konservatuardan açık davet

KTÜ DEVLET KONSERVATUARINDAN AÇIK DAVET

Osmanlı İmparatorluğu'nun batıya açılmasıyla başladığı kabul edilen ve kimi zaman hızlanarak, kimi zaman yavaşlayarak 200 yıldan beri süregelen çağdaşlaşma süreci toplumsal değişme olgusunu da birlikte getirmiştir. Bu süreç içinde, toplumsal yapı ve yaşayışla birlikte müzik yapısı-yaşayışı ve duyarlıkları da sürekli olarak değişmektedir.

Çağdaşlaşmanın en önemli unsurlarından biride üniversitelerdir.

Üniversitelerin toplum eğitimini üstlenmesi yanında aktif üniversite anlayışı doğrultusunda sağlık, ekonomik, sosyal ve siyasi sorunların çözümünde sorumluluk almak, çağdaş sanat ve kültürel etkinliklerini toplumun her kesimine yaymak zorunluluğu vardır.

Bu bağlamda 2012 yılında 15 öğrenci ile müzikoloji eğitimine başlayan KTÜ Devlet Konservatuarı eğitim yanında çağdaş, sanatsever bir toplum oluşturmağa yönelik sanat etkinliklerini de sürdürmektedir.

Son iki yıl içinde 10’nun üzerinde etkinlik gerçekleştiren konservatuarımız 2012 yılının Nisan ve Mayıs aylarında resital, konser,  seminer, ustalık sınıfı çalışmalarını kapsayan 3 önemli sanat etkinliğini siz değerli sanatsever halkımıza sunacaktır.

Etkinliklerimiz Trabzon ve tüm bölge halkımıza  açık olup ücretsizdir.

 KTÜ Devlet Konservatuarı olarak tüm sanat etkinliklerimize destek sağlayan rektörümüz sayın Prof. Dr. İbrahim ÖZEN’ e teşekkür ederiz.

Prof. Dr. Osman BEKTAŞ

KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürü.

KTÜ DEVLET KONSERVATUARI BAHAR SANAT ETKİNLİKLERİ SERİSİ

*KTÜ DEVLET KONSERVATUARI DÖRT EL PİYANO RESİTALİ(Gamze KARANİS, Burcu KALKANOĞLU)

25 Nisan 2012 Çarşamba KTÜ Atatürk Kültür Merkezi saat 19:00

Bach, Mozart, Pıazzolla, Khacaturıan, Schubert, Federer.

*KTÜ DEVLET KONSERVATUARI GİTAR GÜNLERİ(Misafir sanatçıların katılımı ile gerçekleştirilecek olan konser, çocuklar için oyunlu konser, seminer ve ustalık sınıfı çalışmaları.

4 Mayıs Cuma, 5 Mayıs Cumartesi, 6 Mayıs Pazar. KTÜ Atatürk Kültür Merkezi

*KTÜ DEVLET KONSERVATUARI YUNUS EMRE KONSERİ (TASAVVUF MÜZİĞİ)

Yunus Emre ilahileri, öğretileri

 8 Mayıs 2012 Salı KTÜ Atatürk Kültür Merkezi 19 30

Prof. Dr. Osman BEKTAŞ

obektas@ktu.edu.tr

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR