Osmanlı torunu İngiltere'nin yeni başbakanı Alexander Johnson kimdir?

İngiltere'de dünyanın izlediği seçim oylamasında karar belli oldu ve İngilere'nin yeni başbakanı bir zamanlar Londra Belediye Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Muahfazakar Parti'nin Milletvekilliği'ni yapan Alexander Boris de Pfeffel Johnson oldu. Peki Alexander Johnson kimdir? Osmanlı torunu mudur? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Osmanlı torunu İngiltere'nin yeni başbakanı Alexander Johnson kimdir?

İngiltere'nin yeni başbakanı ve Osmanlı torunu olduğu iddia edilen Alexander Boris de Pfeffel Johnson kimdir? Osmanlı torunu olduğu doğru mu? Alexander Johnson nerede doğmuştur ve hangi eğitimleri almıştır.

ALEXANDER BORIS DE PFEFFEL JOHNSON

19 Haziran 1964 yılında Amerika'nın New York kentinde dünyaya gelen Alexander Boris de Pfeffel Johnson, politikacı ve gazetecidir. Osmanlı'nın son dönemlerinde Dahiliye Nazırlığı yapan Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğludur. Dahiliye Nazırlığı yapan Ali Kemal'ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813'te Çankırı'nın Kalfat köyünde doğmuştu.

Oxford Üniversitesi mezun olan Johnson, The Times'da kariyerine başladı. The Daily Telegraph'da editör asistanlığı, 1999 yılında da The Spectator'da editörlük yaptı. 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçilen Johnson kısa sürede ülkenin en çok dikkat çeken siyasetçilerinden biri olmayı başardı.

İngiltere Muhafazakar Partisi'nin Henley Milletvekilliği'ni yapan Johnson, girdiği yerel seçimleri kazandı ve Londra'nın yeni Belediye Başkanı seçildi. 2016 yılında dek görevini sürdüren Alexander, 13 Temmuz 2016 yılında Theresa May tarafından Birleşik Krallığı'nın Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmiştir.

Sıkı bir Brexit savunucusu olan Johnson Theresa May'in yerine İngiltere'nin yeni Başbakanı seçildi. Johnson yarın 2. Elizabeth tarafından Buckingham Sarayı'nda hükümeti kurmak için görevlendirilecek.

Theresa May'de yarın Avam Kamarası'ndaki oturumun ardından istifasını 2. Elizabeth'e verecek.

İngiltere'nin yeni başbakanı olan Alexander Boris de Pfeffel Johnson; Avrupa Birliği'nde çıkılması konusunda kararlıydı.
 

Osmanlı torunu İngiltere'nin yeni başbakanı Alexander Johnson kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi