Lolita Amram kimdir nereli kaç yaşında Amram ailesi ne iş yapar? Sosyetede kaçakçılık şoku

İstanbul sosyetesi, ünlü isim Lolita Amram'ın evine yapılan operasyonu konuşuyor. Lolita Amram kimdir nereli kaç yaşında ve Türkiye'nin en zengin ailelerinden Amram ailesi hakkında bilgiler...

Lolita Amram kimdir nereli kaç yaşında Amram ailesi ne iş yapar? Sosyetede kaçakçılık şoku

İstanbul cemiyet hayatı bugün ortaya çıkan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunu konuşuyor. İstanbul sosyetesinin tanınan ismi Lolita Amram'ın yalısına tarihi eser operasyonu düzenlendi. Türkiye'nin en zengin aileleri arasında olan Amram ailesi ve Lolita Amram kimdir nereli kaç yaşında ne iş yapıyor merak ediliyor. İşte sosyetenin konuştuğu olay hakkında bilgiler...

Lolita Amram kimdir nereli kaç yaşında? Sosyetede kaçakçılık şoku

LOLİTA AMRAM KİMDİR NERELİ KAÇ YAŞINDA? AMRAM AİLESİ

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyetik Lolita Amram’ın Sarıyer’deki yalısına tarihi eser operasyonu düzenledi. Lolita Amram'ın yalısındaki Osmanlı dönemine ait padişah miğferinin de arasında bulunduğu 8 parça eser ile 7 adet kök boya çiniye el konuldu.Geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyon sırasında Fransa’da olduğu belirlenen Lolita Amram’ın Fransa dönüşünde Emniyette hakkındaki suçlama ile ilgili ifade verdiği bildirildi. Lolita Amram’ın ihbar üzerine evinde bulunan tarihi eserlerle ilgili “Aile yadigarıydı. Durumları hakkında bilgim yoktu” dediği öğrenildi. Ele geçen eserler ise incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müzesine teslim edildi. Çinilerin Eminönü'ndeki Yeni Cami'den 2007'de çalınan eserler olduğu öne sürülüyor. 

Lolita Amram, sahibi olduğu Falım ve First sakızlarıyla ünlü Intergum Grubu'nu 450 milyon dolara satan merhum işadamı Jak Amram'ın eşidir. Musevi cemaatinin tanınan ismi Jak Amram, 1995-2010 yılları arasında Türk Musevi Cemaati müşavirliği görevini yürütmüş bağışseverdir. Jak Amram 18 Eylül 2013'te vefat etti. Jak ve Lolita amram çiftinin Leon ve Filip isminde çocukları vardır. 

Lolita Amram kimdir nereli kaç yaşında Amram ailesi ne iş yapar? Sosyetede kaçakçılık şoku

AMRAM AİLESİ VE TİCARET

Dandy Sakız adıyla kurulan ve sahibi oldukları Intergum şirketini Cadbury Schwpeppes’e satan Amram Ailesi, kamuoyunda fazla tanınmayan bir aile. Ancak sanayicilik kökenleri Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar dayanıyor. Aile, deri ve plastik mamulleri, şekerleme ve traş bıçağı gibi alanlarda yaptığı yatırımlarla öne çıkıyor. Amram ailesi, Türkiye’nin en eski traş bıçağı markalarından Permatik ve Perma Sharp’ın da sahibiydi.

Jak Amram tarafından kurulan Intergum şirketinde Jak Amram’ın iki oğlu Leon ve Filip Amram da yönetimdeydi. Dandy Sakız ve Şekerleme adıyla ilk kez 1972’de faaliyete geçen ve sonradan Intergam unvanını alan grubun kurucusu Jak Amram, aynı zamanda Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) kurucu üyeleri arasında yer alıyordu. 1972 yılında İstanbul’da Dandy, Danimarka lisansı altında sakız fabrikası Jak Amram tarafından kuruldu. 1989 yılında ikinci nesil yönetime katıldı. 1989 Dandy Danimarka ile teknik işbirliğinin sona ermesinin ardından Intergum ünvanı alındı. 1994 yılında Intergum Rusya ofisi, 1996 yılında Intergum Kuzey Amerika ofisi kuruldu. 1998 yılında Intergum Avrupa Sakız Endüstrisi Birliği’nin asil üyesi seçildi (EACGI) 2004 yılında Private Label (özel markalı üretim) birimi kuruldu.

Lolita Amram kimdir nereli kaç yaşında Amram ailesi ne iş yapar? Sosyetede kaçakçılık şoku

27 YILDA 50 ŞİRKET ALDILAR

1980’den sonra grup 50’ye yakın satın alma işlemi gerçekleştirdi. Bu süreçte satın aldığı markalar arasında Mott’s, Canada Dry, Halls, Trident, Dentyne, Bubblicious, Trebor, Bassett, Dr Pepper, 7 Up ve Snapple da bulunuyor. Grup, Londra Borsası’nda, İngiltere’nin en çok takdir edilen şirketi seçildi. Cadbury Schweppes, 2005 sonunda Avrupa meşrubat birimini, 1.85 milyar Euro’ya aralarında yatırım fonu Blackstone Group International ve Lion Capital’ın bulunduğu konsorsiyuma satacağını açıklamıştı. Cadbury Schweppes, dünyanın en büyük çikolata ve şekerleme üreticisi. Grubun içecek alanında Amerika ve Avustralya’da ciddi bir büyüklüğü var. Grubun Cadbury, Schweppes, Halls, Trident, Dr Pepper, Snapple, Trebor, Dentyne, Bubblicious ve Bassett grubun markaları arasında yeralıyor.

Amram Ailesi, 1991 yılında Kromatik şirketiyle birlikte bu markalarını dünya devi Gillette’e sattı. Şekerleme ve sakız sektöründe duayenlerden sayılan Jak Amram, Ülker’in kurucusu Sabri Ülker ile birlikte 2001 yılında Şekerli Mamül Sanayicileri Derneği’nden onur kurulu üyeliği belgesi aldı. 

Şirketin ikinci kuşak yöneticisi olan Jak Amram’ın oğlu Leon Amram, kendi şirketlerinin yanısıra Meziz markasıyla tanınan hazır salata ile mezeleri üreten ve Migros, Carrefour, Metro, Real, Sodexho gibi zincirlere ürün veren Artemis Gıda’nın sahibiydi. Robert College’in ardından Yale Üniversitesi’nde ekonomi okuyan Amram, okulun ardından Procter&Gamble Fransa’da marka asistanı olarak çalıştı. 

Intergum'un eski patronu Leon Amram’ın eşi Clara Venezüellalı. Sosyetenin tanınmış simaları arasında yer alan Clara Amram, Venezüella’da hukuk fakültesini bitirdikten sonra işadamı Leon Amram ile evlenerek 1992 yılında Türkiye’ye yerleşmiş. Leon Amram ile New York’ta okurken tanışan ve ardından nikah masasına oturan Clara Amram, Venezuella’daki hukuk diplomasının, Türkiye’de geçerliliği için iki yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne gitmiş. Denklik sınavlarının ardından Baro’ya kabul edilmiş. 

Lolita Amram kimdir nereli kaç yaşında Amram ailesi ne iş yapar? Sosyetede kaçakçılık şoku

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler