Zerdeçal Maskesi Cilt Beyazlatma Yöntemi

Zerdeçal maskesi cilt beyazlatma için kullanılan bir maske türüdür. Peki zerdeçal maskesi cilt beyazlatmak için nasıl kullanılır ve ne sıklıkta uygulanır?

Zerdeçal Maskesi Cilt Beyazlatma Yöntemi

Zerdeçal Maskesi Cilt Beyazlatma Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler

-1 tatlı kaşığı toz şeker,
-1 tatlı kaşığı mısır unu,
-1 çay kaşığı zerdeçal,
-1 tatlı kaşığı taze yoğurt kendiniz mayalarsanız daha iyi olacaktır,
-Su
-1 adet domates.

Hazırlanışı

Toz şeker, mısır unu, zerdeçal ve yoğurdu bir kapta karıştırın ve eğer çok katı kıvamda ise krem kıvamına gelene kadar bir kaç damla su ilave ederek gerekli kıvamı elde edin. Böylece maskemiz hazır.
Uygulanışı
El yardımı ile yüze eşit şekilde karışımı uygulayın. Hassas ciltlerde 10 dk, normal ciltlerde ise 15 dk boyunca maskeyi yüzde bekletin.Bekleme süresi dolduktan sonra ortadan ikiye böldüğünüz domatesin bir yarısı ile maskeli kısmı ovuyoruz. Her tarafını domates ile ovaladığımız yüzümüzü ılık su ile yıkıyoruz.

Zerdeçal Maskesi Ne Sıklıkta Yapılır?

Zerdeçal maskesi cilt beyazlatma için haftada 3 kere uygulanabilir.

Zerdeçal Maskesini Kimler Kullanamaz?

Maskenin içerisinde bulunanlardan herhangi birine alerjiniz var ise bu maskesi kesinlikle kullanmayınız. Aynı zamanda çok hassas bir cildiniz var ise de zerdeçalı azaltarak ve domates olmadan kullanabilirsiniz.

Zerdeçal Maskesi Sadece Yüze Mi Kullanılır?

Zerdeçal maskesini özellikle rengini açmak istediğiniz her bölgede kullanabilirsiniz. Koltuk altı, diz, dirsek ve ellerinizde eğer kararma var ise bu bölgelerde de oldukça etkili olacaktır.Burada kullanılan şeker ve domates ciltte peeling etkisi yaparak ölü derilerin atılmasına yardımcı olur. Bunun yanında taze yoğur da cildi hem beyazlatır iken hem de yağlı ciltlerin yağ dengesini kuru ciltlerin de nem dengesini dengeler. Zerdeçal ve mısır unu aynı zamanda cilt beyazlatmak için uzun yıllardır kullanılan iki maddedir.

Eğer daha önce hiç zerdeçal tüketmedi iseniz mutlaka cildin küçük bir bölgesinde deneme yapmanızda fayda var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler