Yüzümüzde makyaj yokmuş gibi nasıl görünür?

Çoğu kadın için makyaj günlük rutininin olmazsa olmazıdır. Yokmuş gibi duran makyajlar ise son dönemin trendi olarak karşımıza çıkıyor. Peki yokmuş gibi bir makyaj nasıl yapılır?

Yüzümüzde makyaj yokmuş gibi nasıl görünür?

Her ne kadar makyaj uygulamaları kişinin doğal görünümünü değiştirse de son derece sade ve doğal yapılan uygulamalar sonrası yüzde makyaj olduğunu anlamak mümkün olmayabiliyor. Yokmuş gibi yapılan makyaj, yalnızca bir maskara ve doğal tonlarda bir ruj sürmekten ibaret zannedilmemeli. Bu tarz bir makyaj yapmak için ayrılması gereken süre çoğu kişinin sandığından daha uzun.

Tüm aşamalar titizlikle uygulanırsa başarılı doğal makyaj uygulaması elbette mümkün. Siz de cildinize ve elde etmek istediğiniz sonuca en uygun makyaj malzemelerini Gratis’te bulabilirsiniz. Farklı markalar tarafından üretilen zengin çeşitlilikteki ürünleri inceleyebilir, seçtiğiniz ürünleri Gratis’in avantajlı fiyat politikasından faydalanarak satın alabilir ve etkileyici makyaj uygulamalarına giden yolda ilk adımı atabilirsiniz.

Cildinizi temizleyin ve nemlendirin

Klasik makyaj uygulamalarında olduğu gibi, bu makyaj stilinde de uygulanması gereken belirli aşamalar var. En önemli aşama, cildin temizlenmesi ve nemlendirilmesi. Cildinizi uygun ürünlerle kirden ve yağdan arındırıldıktan sonra makyaja başlamalısınız. Aksi takdirde cilt üzerindeki kirler gözeneklerin içine hapsolurken siyah nokta ve sivilce oluşumuna da elverişli bir ortam hazırlanmış olur.

Cildinizi temizledikten sonra cildinizi pürüzsüz ve yumuşak bir hale getirip nemlendirmeniz gerekir. Eğer cildinize fondöten sürecekseniz, ilk olarak nemlendirici uygulanmalı ve cildin tamamen emmesi beklemelisiniz. Ancak BB ya da CC krem kullanacaksanız nemlendirici kullanmanıza gerek yok. Çünkü bu renklendiricilerin içeriğinde halihazırda nemlendirici bulunur. 

Hafif bir ten makyajı yapın 

Cilt tonunuzu eşitlemek, yüzüzünüzdeki sivilcelerin, kızarıklıkların ve doğal kusurların gizlenmesi için kapatıcılık oranı yüksek BB veya CC krem tercih edebileceğiniz gibi ince yapılı bir fondöten de kullanabilirsiniz. Ancak fondötenin kapatıcılığının yüksek olması, bu doğal makyaj görünümünün yakalanmasını önleyebileceği için fondöten seçiminize dikkat etmelisiniz.
Fondöten, mat ya da ıslak bitişli seçilebilir. Islak bitişli fondötenler ışığı iyi yansıtma özellikleriyle doğal bir cilt görünümü sağlar. Bu nedenle eğer göz altı morluklarına sahipseniz fondötenden sonra morluklarınızın üzerine bölgesel olarak kapatıcı sürebilirsiniz. Makyajınızı sabitlemek için de ince bir tabaka halinde transparan pudra uygulayabilirsiniz.

Göz makyajı ile bakışlarınızı ön plana çıkarın

Yokmuş gibi bir makyaj yapmak istiyorsanız göz makyajınız da doğal olmalı. Bunun için, doğal tonlarda bir far seçip göz kapağınıza iyice dağıtabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, seçtiğiniz farın göz kapaklarınızda doğal bir gölge varmışcasına görünmesi gerektiği. Ayrıca far yerine bronzer da kullanabilirsiniz. 

 Far uygulamasından sonra kirpiklerinizi tek tek ayıran ve uzatan bir maskara seçimi yapabilirsiniz. Doğal bir görünüm elde etmek için en fazla iki kat maskara uygulamanızı öneririz. Aksi takdirde göz makyajı ile istenilen natürel izlenimi yakalayamazsınız. Bu işlemin ardından kirpiklerinizi kirpik fırçasıyla taramanız, yapışık kirpik görünümünden kurtulmanızı sağlayacaktır. Göz makyajınız için son adım olarak, size uygun bir kaş kalemi ile kaşlarınızı doldurularak şekillendirebilirsiniz.

Doğal bir görünüm için son dokunuşlar

Hafif kontür ve aydınlatıcı uygulaması, yüzünüze boyut katarak doğal güzelliğinizi vurgular ve doğal görünümünüzü bozmaz. Bu noktada, cildinize ıslak bir görünüm veren krem aydınlatıcıları tercih edebilirsiniz. Kontür isteğinize bağlı olarak uygulansa da allık kullanımı, bu makyajın olmazsa olmazı. Yüzünüze canlılık katan ve yanaklarda güneşten hafifçe kızarmış izlenimi veren allıkları tercih edebilirsiniz. Bunun için kullanacağınız allığın tonunun göz makyajınızı ile uyumlu olması gerektiğini unutmayın.
Son aşamada ise dudak rengine yakın bir ten rengi, gül kurusu, şeftali ya da açık pembe tonlarında rujunuzu sürerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz hafifçe dudak kalemi de uygulayabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler