Tırnak uzatan 5 doğal yağ!

Hangi yağlar tırnak uzatır? Uzun ve sağlıklı tırnaklara kavuşmak için onların da bakıma ihtiyacı olduğunu bilmek gerekir.

Tırnak uzatan 5 doğal yağ!

Haftada 2-3 defa yapacağınız tırnak ve tırnak eti bakımı tırnaklarınızın çok daha sağlıklı uzamasına, daha az kırılmasına destek olacak. Bunun için en güzel yöntemlerden biri tırnak uzatan doğal yağlardan faydalanmaktır. tırnak uzatan yağları araştırdık.Kırılma, soyulma, incelme gibi durumlar tırnaklarımızda en çok ortaya çıkan ve neredeyse herkesin sık sık karşılaştığı problemler arasındadır.

Hızlı uzayan ve kırılmayan tırnaklara sahip olmak için özellikle kış aylarında onlara çok daha iyi bakmanız gerekiyor.

Tırnaklar ayda 2 ile 4 miilim uzayabilirler ve bu süreci birçok faktör etkiler. Hormonal değişiklikler, beslenme şekli, stres, vitamin eksikliği ve kuruluk tırnakların uzama hızının sekteye uğramasına neden olur.

Daha güçlü ve uzun tırnaklara sahip olmak için tırnak uzatma bakımı deneyebilir ve size vereceğimiz doğal yağlarla bu bakımı güçlendirebilirsiniz.

İşte uzun ve güçlü tırnaklar için tırnak bakımınıza eklemeniz gereken en iyi doğal yağlar...

LİMON YAĞI

Limonun tırnaklar üzerindeki etkisini biliyorsanız, konsantre özellikler taşıyan limon yağının tırnaklar için ne denli bir güçlendirici olduğunu biliyor olmalısınız.

Limon esansiyel yağı, doğal bir tırnak sertleştiricidir, ancak aynı zamanda hasarlı ve soyulan tırnaklarda da harikadır . Kütikülleri besleyen ve koruyan antioksidanlar açısından zengindir ve ayrıca bir taşıyıcı yağ ile birlikte nemlendirici tırnak banyosu olarak da kullanılabilir.

Ojesiz tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize masaj yaparak uygulamanız yeterlidir.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı yüksek antiseptik ve antifungal içeriklere sahiptir. Çay ağacı yağı özellikle kırılgan tırnaklar için iyi bir güçlendiricidir.

Ayrıca mantar enfeksiyonuyla da mücadele eder.

Tırnaklarınıza doğrudan çay ağacı yağı sürebilirsiniz ancak uçucu yağlar oldukça güçlüdür hassas bir cildiniz varsa bir miktar suyun içine 15 damla çay ağacı yağı damlatarak ojesiz tırnaklarınız 5 dakika bekletebilirsiniz.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Hücre yenileyici güçlü antioksidanlar içeren üzüm çekirdeği yağı, tırnaklarınızın hızlı uzaması için etkili seçeneklerden biridir. Üzüm çekirdeği yağı içeriğinde çok çeşitli vitaminler ve özellikle antioksidanlar içerir bu da hücre hasarını en aza indirmek için çalışır.

Ayrıca iyi bir nemlendiricidir. Ellerinize de sürebilirsiniz.

Güçlü ve pürüzsüz tırnaklar için ojesiz tırnaklarınıza, tırnak diplerinize uygulayabilirsiniz.

KETEN TOHUMU YAĞI

Keten tohumu, omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Ayrıca mineraller, B vitamini, magnezyum, antioksidanlar ve potasyum gibi mikro besinler içerir.

Tüm bu özellikleriyle keten tohumu yağı tırnakları güçlendirir, kırılmasının önüne geçer ve sağlıklı bir şekilde büyümelerini destekler.

Diğer yağlarda olduğu gibi keten tohumu yağını da tırnaklarınıza ve çevresindeki deriye masaj yoluyla uygulayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar