Sürekli yaptığınız ama saçınıza zarar veren 10 alışkanlık!

Saçınıza zarar veren her şeyi engellemek mümkün olmasa da, bu durumu azaltmak için yapmaktan vazgeçebileceğiniz (kesinlikle vazgeçmeniz gereken) bir kaç hile var.

Sürekli yaptığınız ama saçınıza zarar veren 10 alışkanlık!

Saçınızı zarar birçok şeyi engellemek mümkün. İşte saçınıza zarar vermekten korunabileceğiniz bazı tavsiyeler;

1. Kırık uçları kurcalamayın
Bir tutam saçımızı elinize alıp kırıklara bakıp onları ayırdığınızı, ayıkladığınızı biliyoruz, çünkü bunu çoğu zaman biz de yapıyoruz. Ancak bu durum saçınızın daha fazla kırılmasına neden olur, o yüzden yapmayın! Ayrıca kırık uçları bulmaya çalışırken şaşı olma riskini almanıza da değmez.

2. Saç döndürme takıntısı
Sinirsel tiklerden vazgeçmek zordur. Ancak bunun saç uçlarınızı etkilemesine izin vermeyin. Saçlarınızı parmaklarınıza dolayıp döndürmek, çok daha fazla kırılmalarına neden olur. Onun yerine kalem çevirmek gibi başka tikler ile ellerinizi oyalayıp saçlarınızı rahat bırakmanızı tavsiye ediyoruz.

3. Saç kestirmekten kaçmak
Eğer saçınızın daha hızlı uzamasını ve çok daha sağlıklı görünmesini istiyorsanız kuaför randevularınızı aksatmayın ve kırıklarınızı düzenli aldırın.

4. Saçınızı çok taramak
Sanılanın aksine saçınızı çok taramak çok daha fazla kırılmasına ve saç tellerinizin kopmasına neden olur. Saçınızdaki dolaşıkları açmak için bir kaç fırça darbesi yeterlidir.

5. Haftanın yedi günü saçınızı topuz veya at kuyruğu yapmak
Saçınızı devamlı olarak toplamanız sürekli olarak aynı noktalara baskı yapmanıza sebep olur. Bu da o bölgedeki saçınızın zamanla zayıflamasına neden olur ve saçınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını engeller.

6. Islak saçınızı havlu ile kurulamak
Saçlarınızın kırılması için en iyi yol! Banyo sonrasında saçınızdaki suyu nazikçe sıkmanız havluyla yapmanızı tavsiye edebileceğimiz tek şey. Saçınızı havlu ile kuruladığınız zaman saçlarınızın kırılmasına sebep olursunuz. Ek bir öneri olarak havlu yerine eski bir tişörtünüzü kullanabilirsiniz.

7. Saçınızı ıslakken taramak
Saçlarınızı taramadan önce mutlaka bir süre fazla suyun akmasını bekleyin. Saçlarınızı daha rahat ve hasarsız tarayabilmeniz için Rausch Bitkisel Dolaşık Açıcı Saç Spreyi gibi bir ürünü kullanmanızı kesinlikle öneririz. Bunun yanında Diora Keratherapy Özel Açıcı Fırça gibi geniş dişli bir fırça kullanmanız da saçlarınızın kırılmasını ve kopup dökülmesini engellemede size yardımcı olur.

8. Saç spreyi ve maşa
Çoğu saç spreyinin içinde bulunan alkol sıcakla temas ettiği zaman yanar. Saçlarınıza ısı ile şekil vermeden önce Redken Heat Styling Fabricate 03 Termal Koruyucu Sprey gibi ısı koruyucu bir ürün kullanın. Saç spreyini ise şekillendirme işleminiz bittikten sonra uygulayın.

9. Isıyı çok yükseğe ayarlamak
Maşaların güvenli ısı ayarı 150-180 derece arasındadır bu da genelde düşük ve orta seviyedeki ayar anlamına gelir. Maşanızı bu seviyelerde kullanmanız saçlarınızın daha fazla zarar görmesine engel olur. Kıvırcık saçlı olanları duyar gibiyiz, merak etmeyin sabır en büyük erdemdir.

10. Saçınızı her gün yıkamak
Bu konudan daha önce de defalarca bahsettik, ancak saçınızı her gün yıkamanız saçınızın normal yağı ve proteinlerini kaybetmesine ve dolayısıyla saçınızın kurumasına neden olur. Bu yüzden yapılacak en iyi şeylerden biri saç derinize ve saçlarınıza bir kaç gün mola verdirmektir. Bunun da üstünden tabi ki günümüzün en popüler saç ürünlerinden biri olan kuru şampuan ile gelebilirsiniz. KMS Hair Play Maleover Kuru Şampuan gibi bir kuru şampuan ile hem yağlı görüntüden kurtulabilir hem de saçlarınıza ihtiyacı olan molayı verebilirsiniz.

surekli-yaptiginiz-ama-saciniza-zarar-veren-10-aliskanlik.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler