Sporun cilde sağladığı 10 fayda!

Spor yapmak sağlığımız için oldukça faydalı.

Sporun cilde sağladığı 10 fayda!

Vücudunu şekillendirirken, kalp ve damar rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığı da önleyen sporun, cildini de güzelleştirdiğini söylesek? Son yıllarda uzmanların sıklıkla değindiği spor yapmanın önemini senin için araştırdık ve güzellik konusunda birbirinden değerli 10 faydasına ulaştık. İşte sporun cilde olan 10 faydası...

1. Kan Dolaşımını Artırır

Spor yapmak, vücuttaki yağ yakımına etki gösteriyor ve vücudu sıkılaştırıyor. Ancak egzersizlerin vücuttaki kan dolaşımını da etkilediği su götürmez bir gerçek. Peki, “kan dolaşımının artması cilde nasıl bir fayda sağlar?” diye düşünürsen hemen cevaplayalım! Kan dolaşımı, vücuduna besin yoluyla aldığın bazı değerli vitamin ve minerallerin deri hücrelerine aktarımını hızlandırıyor. Böylece cilt sağlığında faydası olduğu bilinen C vitamini, kalsiyum ve fosfor gibi vitamin ve mineraller cilt tarafından hızlıca emilerek seni sağlıklı bir görünüme kavuşturuyor.

2. Kolajen Üretimini Destekler

Uzmanlar uyarıyor; “düzenli egzersiz yapmak, yaşlanma belirtilerini azaltır.” Biz de araştırmamızı yürütürken sporun, ciltteki kolajen üretimini artırdığı bilgisine ulaştık. Yaşlanmayla birlikte azalan kolajen üretimi sonucu cildinde görülen sıkılık kaybı, sarkma ve kuruluk gibi problemlerin önüne geçebilmek için düzenli spor yapmanı öneriyoruz. Sporla birlikte cilt hücrelerini yenileyebilir, cildinin ihtiyacı olan oksijeni ona geri kazandırabilirsin. Cildindeki kolajen üretimini artıran bu etkiler ile daha sıkı görünen bir cilde kavuşabilirsin.

3. İfade Çizgilerini Yok Eder

Öncelikle egzersiz hareketlerinin, kaslarını güçlendirerek daha esnek bir form kazandırdığını ve vücudunu rahatlattığını söyleyelim. Bu sayede yüz kasların da gevşiyor ve nihayetinde ifade çizgilerinde de yumuşama görülüyor. Üstelik gevşeyen kasların, yüzde yeni çizgilerin oluşumunu da önlüyor. Mükemmel değil mi?

4. Sivilce ve Akne Oluşumunu Önler

Egzersiz ile birlikte vücudun stres seviyesinin atıldığını artık hepimiz biliyoruz. Peki bu durumun aynı zamanda cildindeki sivilce ve aknelere de etkili olduğunu biliyor muydun? Şöyle ki stres seviyeni azaltan spor, yüzünde aniden oluşabilecek sivilceleri büyük oranda azaltıyor. Öte yandan spor, akne oluşumuna neden olabilecek erkeklere özgü hormonların daha az üretilmesini sağlıyor. Bu sayede cildindeki sivilce ve akne problemlerin azalma gösterebiliyor.

5. Cildi Temizler

Kirli hava, sigara dumanı, vücuduna uyguladığın çeşitli deodorant ve duş jeli gibi ürünler… Hepsi aslında cildinde kirin birikmesine neden olan etmenler arasında. Cildinin maruz kaldığı bu zararlı toksinleri, düzenli spor ile cildinden uzaklaştırabilirsin. Terlemeyi artırarak gözeneklerin açılmasını ve cildin nefes almasını sağlayan spor, bu sayede daha arınmış bir görünüme kavuşmasına da yardımcı oluyor.

6. Cilde Sağlıklı Bir Parlaklık Kazandırır

Spor ve egzersiz ile birlikte daha parlak bir cilde kavuşman mümkün! Kandaki oksijen miktarını artıran düzenli spor, cilt yüzeyindeki damarların genişlemesini sağlar. Genişleyen bu damarlar ise cilde daha sağlıklı ve canlı bir görünüm kazandırır. Böylece ışıl ışıl bir cilde kavuşmuş olursun.

7. Ciltte Estetik Etkisi Yaratır

“Yok artık!” dediğini duyar gibiyiz. Ancak bize güvenmelisin. Çünkü düzenli yoga ve esneme gibi hareketler, cildinde gergin bir doku oluşumunu sağlıyor. Bu da olası cilt sarkmalarının önüne geçiyor. İşte sana ameliyatsız, neştersiz ya da iğnesiz bir estetik formülü. Hem de denemesi bedava!

8. İyi Bir Uyku Çekmeye Yardımcı Olur

“Uykunun, cilt güzelliği ile ne ilgisi var canım?” deme. Yapılan araştırmalar, cildin kendini onarım sürecini en fazla uyurken gerçekleştirdiğini söylüyor. Bu nedenle güzel bir cilt için sağlam bir uyku çekmen şart. E iyi uyumak için de düzenli spor yapmalı ve dinlenme ihtiyacını karşılamalısın. Sonra sabaha onarılmış ve mükemmel görünen bir cilt ile uyandığında bizi anımsayacaksın!

9. Serotonin Hormonu Salgılar

Sporun, stresi yok ettiğinden yukarıda bahsetmiştik. Şimdi biraz da sporla birlikte vücuduna salgılanan serotonin hormonundan bahsetmek istiyoruz. Spor, vücudunda serotonin yani “mutluluk hormonu” salgılar. Bu sayede strese bağlı cilt solgunluğu, sivilce, akne ve hassas cilt sendromu gibi olumsuz cilt problemlerini, cildinden uzaklaştırmana yardımcı olur.

10. Selülit Oluşumunu Engeller

Hadi biraz da vücudundan bahsedelim. Güzel bir cilt deyince akla her ne kadar yüz sağlığı gelse de cildinin tüm vücudunu kapladığını unutmamalısın. Pek çok kişinin cildinde rahatsız olduğu en büyük konunun da selülit olduğunu düşünürsek, spora başlamaman için bizce hiçbir engel yok! Selülitin bir bölgesel yağlanma problemi olduğunu da hatırlatıyor ve seni kaslarını geliştirmeye davet ediyoruz. Düzenli yapılan egzersizler sayesinde güçlendirdiğin kasların, selülit görünümünün yerini alacak ve geriye sana harika bir cilt görünümü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler