Sağlıklı bir saç için yapılması gereken adımlar!

Saç bakımı nasıl yapılır? Kuru ve mat saçlara neler iyi gelir? Detaylar haberimizde.

Sağlıklı bir saç için yapılması gereken adımlar!

​Kuru ve mat saçlara sahip her kadının bilmesi gereken 10 bakım tavsiyesi

Saç renginin ya da saç kesiminin nasıl olduğunun, sağlıkla parlayan, ışıldayan saçların olmadıkça pek de bir önemi yok. Parlak saçların olduğunda, daha aydınlık bir görünüme kavuşur, daha dikkat çekici bir görünüme sahip olursunuz. İşte bu nedenle ünlü yıldızların güneş gibi ışıl ışıl parlayan saçlarınıza gıptayla bakıyoruz!

Yoksa hemen “o kadar bakımı ben yapsam, benim de saçım ışıl ışıl parlak olur" diye mi düşündünüz? O zaman sizi hemen, aşağıdaki bakım tavsiyelerini okumaya davet ediyoruz! Eğer yıpranmış, kuru ve mat saçlara sahipseniz, saçlarınızı dipten uca onaracak, canlı ve sağlıklı görünmelerini sağlayacak önerilerimiz çok işinize yarayacak.

Saç nasıl kurur?

Sağlıklı saçta kütikül tabakası yumuşaktır ve ışığı yansıtarak parlar. Kuru saçta ise saç yeterli besini alamadığı için kütikül tabakası açılmaya başlar, saç ışıltısını yitirir, sertleşir ve kolayca düğümlenebilir. Lipid kaybı yaşayan saç aşırı hassas hale gelir ve kurur.

saglikli-bir-sac-icin-yapilmasi-gereken-adimlar-001.jpg

İşte saçların düğümlenip zor taranmasının ve mat bir görünümde olmasının nedeni! Kuruluk, yıpranmış saçların belirtilerindendir. Özellikle saçların deniz, havuz, ısı ile şekillendirme ve boya gibi faktörler sebebiyle yıpranmışsa, kuru görünmesi kaçınılmaz olabilir. Bu yüzden kuru saçlarınızı onarmak ve canlandırmak için doğru bakımları düzenli bir şekilde uygulamalısınız.

Saçlarımın kuru olup olmadığını nasıl belirlerim?

Saçlarını tararken zorlanıyorsanız, mat ve cansız bir görünümdeyse, saç tellerinde sertlik hissediyorsanız, saçlarınızda elastikiyet kaybı varsa ne yazık ki kuru saç sorunundan mustaripsiniz demektir. Ancak saçlarınızda oluşan bu kuruluğun bir seviyesi vardır.

Aşırı kuru, kuru ve hassaslaşmış ve hafif kuru olarak 3 tipte kuruluk seviyesi vardır. Önemli olan ise bu kuruluk seviyelerine ve saç tipine (ince ya da kalın telli) özel bakımlar uygulamak.

Bizim kuru saç bakımları arasında favorilerimizden biri Kérastase Nutritive serisi. Kuruluğun 3 seviyesine uygun, özel bir rutinle kuru saç belirtilerini hedef alarak, saçlara esnekliğini ve yumuşaklığını geri kazandıran bu besleyici bakımla, saçlarımız eski canlı, parlak, yumuşacık görünümüne kavuşuyor!

Kuru saçlarıma nasıl bir bakım yapmam gerekir?

Tabii ki saçlarını yoğun şekilde besleyecek, ağırlaştırmadan kusursuz bir bakım sunacak saç bakım ürünlerini kullanmanız gerekir.

saglikli-bir-sac-icin-yapilmasi-gereken-adimlar.jpg

1.Hindistan cevizi yağı mucizesi!

Mis gibi yaz kokusuyla Hindistan cevizi yağı, saçlarımız için gerçekten mucize gibi! :) Saçları ağırlaştırmadan 2 kat besleyip yumuşacık olmasını, ışıl ışıl parlamasını sağlıyor. Bizim de deneyip, sonuçlarından çok memnun kaldığımız Elseve Mucizevi Hindistan Cevizi Yağ serisi ise bu konudaki en büyük yardımcınız olmaya aday! :)

Bu süper saç bakım serisi saçlarımızı derinlemesine besleyerek mükemmel derecede yumuşak, parlak olmasını sağladı! Saçlarımız çok daha kolay taranır, canlı ve ışıl ışıl bir hale gelir.

2.Kaliteli bir saç fırçası

Evde hangi tarak, fırça varsa onları kullanıyor ve saçlarınızdaki kuruluktan, matlıktan mı şikâyet ediyorsun? Belki de saçlarına verdiğin zararın en önemli nedeni kullandığın fırçalardır! Saç fırçan sana özel olmalı ve kaliteli bir saç fırçası edinmelisin. Özellikle doğal kıllara sahip olan fırçaları seçip kullanmalısınız.

3.Durulanmayan kremlerle saçlarınız güzelleşsin!

Bakım yağları parlaklık konusunda bizim favori ürünlerimizden! Saçlarınız yağlanır, ağırlaşır diye bakım yağı kullanmıyorsan sana süper bir önerimiz var: Elseve Mucizevi Yağ Saç Güzelleştirici Krem! 6 değerli çiçek özü yağı içeren bu durulanmayan bakım kremi, saçlarını ağırlaştırmadan besler, parlaklık verir ve mükemmel şekil almasını sağlar.

4.Düğümlenen saçlarınızı kolayca çözün

Özellikle banyodan çıktıktan ve uyandıktan sonra saçların birbirine karışıp düğüm oluyorsa, bir de bu düğümleri açmak için tarakla sert şekilde saçını tarıyorsanız saçlarınızın zarar görmemesi kaçınılmaz! Bunun yerine, saçlarınıza durulanmayan bir bakım kremi uygulayıp, doğal kıllı bir fırçayla nazikçe tarayın. Denediğinizde saçlarınızı bu şekilde taramanın ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız!

Saçlarını daha kolay tarayabilmek, aynı zamanda yıpranmış saç tellerini onarmak için Elseve Komple Onarıcı 5 Saç S.O.S Krem'i kullanabilirsiniz. Keratin XS %8 onarıcı kompleks içeren formülü ile bu bakım kremi, saçları tararken kolayca açılmasını sağlarken, aynı zamanda yıpranmış saç tellerini %98'e kadar onarmaya yardımcı oluyor.

5.Uyuyan güzel terapisi!

Saçlarınızı özel ve güzel bir bakımla, arada bir şımartıp hak ettiği değeri vermelisin. Mesela uyumadan önce saçlarına Kérastase Nutritive 8H Magic Night Serum uygulayıp, sabah uyandığınızda durulayabilirsin. Kuru saçları gece boyunca nemlendiren bu saç serumu, yoğun bir gece kremi gibi, saçı onarıyor ve besliyor.

Böylece sabah saçlar ipeksi ve pürüzsüz oluyor. Uygularknen de saçının uzunluğuna ve gürlüğüne göre, 2 ya da 4 pompa ürünü avucuna alıp kuru saçının uç ve boylarına nazikçe uyguluyorsun.

6.Soğuk duş

Saçlarımızı soğuk suyla durulamanın ne kadar faydalı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Ancak soğuk havalarda bunu yapmak çok zor. Bu nedenle, banyodan çıkmadan hemen önce; son durulama suyunda, dayanabileceğiniz soğuklukta suyla saçlarınızı yıkayıp parlamasına destek olmayı deneyebilirsiniz.

Editörün Önerisi: Saç bakım rutinine haftada 2-3 kez saç maskesi ekleyerek saçlarınızdaki kuruluğu, yıpranmayı, sertliği, güçsüzlüğü ve kırık uçları giderebilirsiniz. Bizim kuru ve yıpranmış saçlar için en sevdiğimiz maske, Elseve Komple Onarıcı 5 Yapılandırıcı Maske. Keratin XS %10 onarıcı konsantre içeren bu saç maskesi, saçlara yoğun bir bakım yaparak yıpranmış saçın 5 belirtisine çözüm oluyor. Hem kendiniz için hem de saçınız için daha fazlasını istiyorsanız, bu saç maskesini mutlaka denemelisiniz.

7.Uyumadan önce saçlarınızı tarayın

Saç derinizdeki doğal yağların saç tellerine ulaşabilmesi için saçlarınızı yatmadan önce nazikçe taramanızı öneririz. Geniş dişli bir taraktan yardım alarak, önce uçlardan başlayarak saçlarınızı tarayabilirsiniz.

8.Aşırı ısı kullanımına son verin

Saçların kuru ve mat olmasının nedenlerinden biri, çok fazla maşa, düzleştirici ve fön makinesi kullanımı olabilir. Isıyla saç şekillendirmek saçlarımızın güzel görünmesini sağlasa da, saçlarımıza geri dönüşü zor zararlar verebiliyor.

Bu nedenle ısıyla saç şekillendirmeyi olabildiğince minimuma indirmeli, ısı kullanmamız gerektiği durumlarda da saçlarınızı ısıdan koruyacak saç bakım ürünlerini kullanmaya özen göstermelisiniz. Bizim bu konudaki favorimiz olan Elseve Mucizevi Yağ Saç Güzelleştirici Krem'den yardım almanı öneririz. 230 dereceye kadar ısı koruması sağlayan bu durulanmayan yağ krem eminiz ki senin de favoriniz olacak!

9.Mikrofiber havlulara "merhaba" deyin!

Banyodan sonra saçlarını nasıl kuruluyorsunuz? Bir havlu alıp, saçlarınızı kuruluyor musunuz? Saçlarınızın en savunmasız hali ıslak hali olduğu için kullandığınız normal havluların sert dokuları nedeniyle saçlarınız zarar görebilir.

Mikrofiber özelliğe sahip havlular son zamanlarda bizim vazgeçilmezlerimizden! Yumuşacık dokuları saçlarımızdaki ıslaklığı alıyor ve saç dokusuna zarar vermeden kurumasını sağlıyor. Bizce bir denemenizde fayda var!

10.Saten yastık kılıfıyla yumuşacık saçlar!

Sabah bir kalkıyorsun saçlarınız elektriklenmiş, sert dokuda ve neredeyse saçlarınıza bakmak bile istemiyorsunuz! İşte bu durumla karşılaşmamak için size önerimiz saten yastık kılıflarını kullanmanız!

Gece boyunca saçlarınız yastık kılıfına sürtünür ve bu nedenle uyandığınızda kabarır, elektriklenir, saçlar birbirine dolaşır. Saten yastık kılıfları ise yumuşacık dokusuyla saçların elektriklenmesini engelliyor, saçlar daha parlak ve yumuşak oluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler