Saçlarımıza hangi maskeyi uygulamalıyız? Saçlarım nasıl parlak görünür?

 Evde saç maskesi yapmak artık çok kolay! Saçlarınız bu maske yöntemleriyle ışıl ışıl parlayacak.

Saçlarımıza hangi maskeyi uygulamalıyız? Saçlarım nasıl parlak görünür?

Ev yapımı protein saç tedavileri, size hazır tedavilerle pratik olarak aynı sonuçları verirken doğal malzemelerle kimyasal kullanmamanıza olanak sağlar. Saç maskesini hazırlamak oldukça basittir ve 5 dakikadan az sürer. İşte her derde deva saç maskeleri…
Evdeki malzemelerle hazırlayacağınız bu maskeleri düzenli kullandığınızda saçlarınız hiç olmadığı kadar sağlıklı, parlak ve güçlü olacak. Bu saçlarla başım dertte diyorsanız neler yapabilirsiniz? 

Saçlarınıza yaptırdığınız bunca bakımdan sonra bile, saçınızın ne zaman protein istediğini hemen anlamak zor olabilir. Birçok kadın saçı kuruduğunda biraz proteine ihtiyacı olduğunu düşünür, ancak durum her zaman böyle değildir. Saçınızın protein eksikliğinin tek ölçüsü kuruluk değildir. Emin olmak için şu işaretlere dikkat edin:

Esnekliği çok az olan veya hiç olmayan saçlar
Kolay kırılan veya kırılgan olan saçlar
Düz duran ve gevşek veya lifli olan saçlar
Çok gözenekli saçlar

EVDE PROTEİN TEDAVİSİNİN FAYDALARI

Düz, kıvırcık, dalgalı veya kıvırcık saçlarınız olsun, proteinli saç tedavisinden önemli ölçüde faydalanacaktır. Bu protein tedavileri:

Saçı güçlendirmek
Hasarlı saçları onarmak
Saç elastikiyetini geliştirmek
Saçları hasardan korumak
Bölünmüş uçları ve saç kırılmasını önlemeye yardımcı olmak
Saçın genel görünümünü ve sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.

PEKİ NE SIKLIKLA UYGULANMALI?

Bu büyük ölçüde saçınıza ve kullanılan bileşenlere bağlıdır. Bazı bileşenler diğerlerinden daha hafif protein tedavileri yapar ve haftada bir kez gibi sık aralıklarla kullanılabilir. Daha güçlü bileşenler veya yüksek miktarda protein içeren bileşenler daha az sıklıkla kullanılmalıdır. Her 4-6 haftada bir önerilir. Son derece faydalı olmasına rağmen, çok fazla protein saçınıza zarar verebilir. Saçı sertleştirir, kırılgan hale getirir ve kırılmaya karşı hassastır.

EN İYİ PROTEİN TEDAVİLERİ

Avokado-Hindistan Cevizi Sütü Maskesi

Hindistan cevizi sütü ve avokado, saç büyümesini teşvik etmek için harika bir protein tedavisidir. Hindistan cevizi sütü proteinler açısından zengindir, avokado ise tümü saçınızın genel sağlığı için ihtiyaç duyduğunuz A, B ve E vitaminleri açısından zengindir.

İhtiyacınız Olan Malzemeler

1 olgun avokado
2 çay kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı
2- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler