Saçıma bakım yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Saç bakım rutininin en önemli noktası saçınızı nasıl yıkadığınızdır. Saçınıza bakım yaparken yanlış uygulamalar yapıyor olabilirsiniz.Sizler için saç bakımı yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları derledik.

Saçıma bakım yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Yıkanmış ve temiz saçlar sadece iyi saçlara katkıda bulunmakla kalmaz. Aynı zamanda saçlarınızın sağlıklı, canlı ve parlak görünmesine de yardımcı olur. Bununla birlikte, genellikle herkes saç yıkamayı hafife alır ve saç bakımı yaparken birçok hatada bulunur. Yani saç yıkamanın son derece kolay olabileceğini düşünseniz bile, yanlış yaptığınızda saçınızın sağlığını bozabilir.Sağlıklı saçlara sahip olabilmek için dengeli ve düzenli beslenmeniz, saç bakımı uygulamanız ve boya gibi kimyasal işlemlerden uzak durmanız gerekir.

Saç sağlığınızı korumak için bakım yaparken bazı saç bakım hatalarında da uzak durmanız gerekir. Özellikle saçlarınızı yıkarken çok dikkatli olmanız önerilir. Saçları yıkarken en sık yapılan bakım hatalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

İŞTE KAÇINMANIZ GEREKEN SAÇ BAKIM HATALARI

KURU SAÇA ŞAMPUAN UYGULAMAK

Saçları yıkarken en sık yapılan hatalardan biri kuru saça şampuan uygulamak. Şampuanı uygulamadan önce saçınızın tamamen suya ile ıslatılması gerekir.

Saçınız nemliyken şampuan daha iyi köpürür ve ayrıca saçı iyice yıkar. Kuru saça şampuan uygulamak sadece saç derisinde daha fazla kir birikmesine neden olur ve şampuanın kalıntılarından kurtulmak zorlaşır.

Bu nedenle, şampuanın daha iyi emilmesi için saçınızı iyice ıslattığınızdan ve en az 1-2 dakika beklettiğinizden emin olun.

ÇOK FAZLA ŞAMPUAN VE SAÇ KREMİ KULLANMAK 
Saç yıkama söz konusu olduğunda doğru miktarda şampuan ve saç kremi kullanmak çok önemlidir.

Birçoğu, aşırı şampuan kullanmanın saçlarını ekstra temiz ve aşırı saç kremi kullanmanın saçları ekstra pürüzsüz hale getireceğine dair bir yanılgıya sahiptir.

Çok fazla şampuan saçın doğal nemini alarak saç dökülmesine ve saçların daha cansız görünmesine sebep olurç. Ayrıca çok fazla saç kremi kullanmak saçın yağlı görünmesine neden olabilir.

DUŞTAN ÖNCE SAÇLARI TARAMAMAK 
Saç dökülmesini önlemek istiyorsanız, duştan önce saçlarınızı taramanız şarttır.

Dolaşan saçlarınızı zorla yıkamaya çalıştığınızda saçlar daha çabuk kırılır. Ancak, saçlarınızı duştan öne taradığınızda şampuanınız pürüzsüzce kayacak ve saç yıkama işlemi daha yumuşak olacaktır. Rahatlatıcı bir duşa girmeden önce saçınızı çözmek için bir saç fırçası kullanın.

SAÇINIZI HER GÜN YIKIYOR MUSUNUZ? 
Saçınızı her gün temizlemek bilinenin aksine saç sağlığınızın zarar görmesine sebep olur.

Saçımız, saç için koruyucu bir bariyer görevi gören doğal yağlar içerir. Saçları kırılmaya ve saç dökülmesine karşı korur ve saçın parlaklığını bozulmadan muhafaza eder.

Her gün şampuan kullandığınızda, saçın kuru, donuk ve kıvırcık olmasına neden olan saçın doğal nemini yok etmiş olursunuz. En iyi sonuçlar için haftada bir veya iki kez hafif bir şampuan kullanarak saçlarınızı yıkayın.

SAÇ DERİSİNE FAZLA BASKI UYGULAMAK 
Güçlü bir şekilde saç diplerini ovalayarak yıkamak saç köklerinin zarar görmesine sebep olur.

Saçınıza ve saç derinize karşı çok nazik olmanız gerekir, Aksi takdirde kırılmaya ve saç dökülmesine neden olur. Ayrıca, saç derisine şampuan kullanmayı deneyin. Şampuan kullanırken saç derinize parmak uçlarınızla hafifçe masaj yapın.

SUYUN SICAKLIĞINA DİKKAT EDİN!
 Aşırı sıcak su kıl gövdesini anında mahvedebilir. Saç kırılmalarına ve saç dökülmesine neden olur.

Saça çok fazla ısı uyguladığınızda saç kurur. Ayrıca suyun doğrudan ısısı daha fazla saç dökülmesine neden olabileceğinden saç deriniz için iyi değildir.

Saçınızı yıkamak için daima ılık su kullandığınızdan emin olun. Bir dahaki sefere saçınızı şampuanladığınızda bu basit ipuçlarını aklınızda bulundurun ve sağlıklı ve parlak saçlara sahip olun

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar