Saç dökülmesini engelleyen doğal yöntemler

En yaygın sorunlardan biri olan saç dökülmesi ile hayatın her döneminde karşı karşıya gelebilirsiniz.

Saç dökülmesini engelleyen doğal yöntemler

Saç dökülmesi en yaygın yaşanan saç sorunlarının başına gelir. Saç dökülmesi genetik faktörler, yanlış bakım uygulamaları, mevsim değişikliği ya da boya gibi aşırı kimyasal işlemlere maruz kalmaktan kaynaklı olabilir. Saç dökülmesini durduran birçok doğal yöntemler bulunur.i şte Saç köklerini güçlendirerek dökülmeleri önleyen bu yöntemle

Çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülmesini durdurmak mümkün. Genellikle günde 80-100 tel saç dökülmesi normal kabul edilir. Ancak saçlarınızın aşırı döküldüğünü düşünüyorsanız bu doğal yöntemlere bir şans verebilirsiniz.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, saç köklerini besliyor ve dökülmeyi engelliyor. Buna ek olarak saç dökülmesini de destekliyor.

Düzenli olarak saç köklerine yeşil çay uygulamak sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı oluyor.

Yeşil çayı içtikten sonra poşetini atmayıp bir kez daha demleyebilir ve duş esnasında durulama suyu olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra siz de yeşil çay özü alıp haftada bir kere kafa derinize maske olarak uygulayabilirsiniz.

SOĞAN SUYU 

Soğan suyu da saç dökülmesini durduran en etkili doğal yöntemler arasında yer alıyor.Soğan suyu özellikle, saçların vücudun farklı bölgelerinde parçalar halinde döküldüğü bir hastalık olan alopesi areata’da oldukça etkilidir. Soğan suyu saç köklerini güçlendirerek dökülmeyi durduruyor.

Soğan suyu, kafa derinizdeki veya vücudun diğer kısımlarındaki dolaşımı iyileştirir. Soğanın suyunu sıkın ya da blenderdan geçirin ve duştan önce kafa derinize uygulayıp 15 dakika bekleyin. Bu işlemi haftada bir kere yapabilirsiniz.

ARGAN YAĞI 

Argan yağı, “sıvı altın” olarak adlandırılan yağ asitleri, antioksidanlar ve E vitamini bakımından zengindir.

Argan yağı saç köklerini besler ve saçları güçlendirir. Saç dökülmesini durdurmanıza yardımcı olur. Argan yağı içeriği sayesinde saçların yumuşak ve canlı görünmesine de destek olur. Argan yağı, saç köklerini beslediği için saçlarınızın 2 kat hızlı uzamasını sağlar.

-Argan yağını haftada 2-3 kez saç diplerine masaj yaparak sürün.

-35-40 dakika beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın.

-Argan yağını duş sonrasında saç uçlarına serum olarak da kullanabilirsiniz.

GİNSENG 

Ginseng saç köklerini uyarıyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor. Saç dökülmesini engelliyor ve saçları kökten uca güçlendiriyor. 2018’de yapılan araştırmalar, ginsengin sadece saça değil vücudun tamamına yararlı olduğunu gösteriyor.

Ginseng ek gıda olarak hap şeklinde tüketilebiliyor. Ancak diyetinizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktorunuza danışmalısınız.

SUSAM YAĞI 

Susam yağının içerisinde bol miktarda E vitamini bulunur. Susam yağı hem saç dökülmesini durdurmak hem de saçların hızlı uzamasını sağlamak için kullanılan doğal yağlardan biridir.

Susam yağı saç derisinin bakımını sağlar kepek ve pullanma gibi sorunları ortadan kaldırır. Susam yağı saçların doğal nem dengesini korur. Saçların kırılmasını engeller ve doğal bir parlaklık kazandırır.

-Susam yağını biraz ocağın üzerinde ısıtın.

-Ilık olarak saç diplerinize masaj yaparak sürün.

-Bir gece boyunca susam yağını saçınızda bekletin.

-Sabah uyandığınızda saçlarınızı susam yağından arındırın.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler