Makyajda uygulanması gereken adımlar nelerdir?

Unutmayın, eğer makyaj adımlarında bazı sıraları atlarsanız makyajınız istediğiniz gibi güzel olmayacaktır. Etkili ve bir o kadar doğal bir makyaj istiyorsanız bize kulak verin.

Makyajda uygulanması gereken adımlar nelerdir?

Makyaj yapmak bazen ürün çeşitliliği nedeni ile kafa karıştırabilir. Ancak sanıldığının aksine makyaj yapmak doğru adımlar takip edildiğinde oldukça kolaydır. Bazen acelen olduğunda oldubittiye getirip 3 adımda makyaj yapıp evden çıktığınızı biliyoruz, hepimizin başına geliyor.

Ancak kusursuz bir makyaj yapmak için hangi ürünü hangi sırayla kullanacağını iyi bilmelisin. Bir de elbette nasıl uygulayacağınız da çok önemli. Eğer adımları doğru takip edersen makyaj yapmanın ne denli kolay olduğunu görebilirsin. Biz de sana bu konuda yardım edelim istedik.

1.Aşama: Makyaja hazırlık ve baz uygulaması

Makyaja hazırlığın ilk kuralı temiz bir cilttir. Eski makyajını silmeden yatmanız zaten büyük bir hata. Çünkü makyaj kalıntıları geceleri gözenekleri tıkamakla kalmaz aynı zamanda cildin erken yıpranmasına da neden olur. Ama diyelim ki böyle bir hata yaptınız, o halde sabah kalktığında ilk işin mutlaka cildinizi iyi bir şekilde temizlemek olsun.

Yüzünü temizlemek için hafif yapıda bir yüz temizleyicisi kullanabilirsiniz. Bu sayede cildinizdeki ölü derilerden, bakterilerden de kurtulursunuz.

Yüzüm tertemiz oldu, makyaja başlayabilirim diyorsan makyajın temeli olmakla beraber daha iyi görünmesini sağlayan baz uygulamasına geçmelisiniz.

Baz kullanımı ayrıca makyajının gün içerisinde parlamaması ve kusurları iyi bir şekilde saklaması açısından da önemli bir uygulamadır. Özellikle spor yapacaksanız ya da gün içerisinde makyajının dağılmasına neden olabilecek bir durum söz konusu ise unutmayınız, baz en büyük kurtarıcınız. Peki, bazı nasıl kullanacaksın? Az bir miktarda parmaklarına alacağın bazı tüm yüzüne eşit bir şekilde yaymanız yeterli.

Makyajda uygulanması gereken adımlar nelerdir?

2.Aşama: Fondöten

Temelde sıvı, krem ve toz fondötenlerin tamamının tek bir amacı vardır: ciltte pürüzsüz bir görünüm sağlamak.

Bu noktada unutmamanız gereken şey cildinde pürüzsüz ama bir o kadar da doğal bir görüntü yakalamanız. Yani buradaki amaç fondöteni kat kat sürüp yapay bir görünüm elde etmek değil. Aksine doğru bir uygulama ile cildi kusursuz gibi göstermek.

Yüzüne fondöteni uygulamak için fondöten fırçası ya da makyaj fırçası kullanabilirsin. Kullanacağın fondöten mutlaka doğal ten rengin ile aynı olmalıdır. Fondöten seçerken bu noktayı sakın göz ardı etmeyin. Vücudunun geri kalanının rengini de göz önüne almalısınız.

Yoksa çene ile boyun bölgesini ayıran adeta kalın bir çizgi ortaya çıkar ve inan bunu asla istemezsiniz. Eğer cildinde inatçı lekeler söz konusu ise ve bunları kapatmak istersen fondöteni kapatıcı fırçası ile birlikte kullanmanız faydalı olacaktır.

3.Aşama:Göz altı kapatıcısı

Göz altındaki koyu halka ya da morluklar ton farkını ortaya çıkaran detaylardır. Bunları ortadan kaldırarak pürüzsüz bir görünüm elde etmek için doğru ve kaliteli bir kapatıcı kullanmalısınız. Göz altı kapatıcısı ayrıca çıkık noktaları, karanlık bölgeleri de aydınlatmanıza yardımcı olur.

Kapatıcıyı parmak uçlarınla ya da bir kapatıcı fırçası kullanarak uygulayabilirsiniz. Uygulamayı göz altı bölgesinde ters üçgen şeklinde, burun kemiğinden aşağıya doğru inerek yapmalısınız.

Üst dudak, çene ve alın bölgesinde dikkatli bir şekilde gezdirin. Cildinde siyah nokta, sivilce ya da farklı bir kırmızılık var ise mutlaka cilt tonuna uygun bir tonda kapatıcı kullanmaya dikkat edin.

4.Aşama:Far uygulaması

İster günlük olsun ister özel gün olsun her daim makyaj uygulamalarının en önemli adımlarından bir tanesi far uygulamasıdır.

Genellikle toz formunda tercih edilse de aslında kalem, krem, pres, köpük gibi farklı formlarda farlar da vardır. Göz far uygulamasının pek çok farkı yolu olsa da en klasiği tüm göz kapağına tek renk uygulanmasıdır. Bunun için far fırçası kullanabileceğiniz gibi daha yoğun bir renklendirme için parmağını da kullanabilirsiniz.

Kirpik çizgine yakın orta noktadan başlayarak dış kısma doğru yay. Gözlerin iç ve dış köşelerine, göz kapağı çizgine doğru doğal cilt tonuna yakın olacak biçimde uygulayın.

Far uygulaması ile ilgili pek çok tüyo bulunuyor. Örnek vermek gerekirse açık tonda bir göz farı uygulayarak göz kapağı üzerinde, kaşın hemen altında kalan kısmı daha çok aydınlatabilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ana göz far renginin kaşına kadar çıkmadığından emin olmalısın.

Yani göz kapağından kaşın bittiği noktadan dışarı taşmaması gerekir. Açık bir tene sahipseniz beyaz, kum ya da krem rengi gibi doğal renkler tercih edebilirsin. Eğer tercihin birkaç farklı rengi kullanmak ise farların her daim birbirine iyi bir şekilde yedirildiğinden emin olmalısınız.

Far uygulaması için içerisinde pek çok farklı tonu bulabileceğin far paletlerinden tercih edebilirsiniz.

Bu far paletleri hem kullanışlı hem de aradığın pek çok rengi tek bir yerde bulmanız adına avantajlı.

5.Aşama:Maskara

Tek kat bir uygulama ile kirpiklerinde istediğin görünümü elde edebilirsiniz. Maskara seçiminde dikkat etmen gereken şey kirpiklerin kısaysa uzunluk katabilecek bir maskarayı seçmen olacaktır.

Eğer kirpiklerin kısa yapıda ise hacim vermek hedefin olmalı ve bu özellikte bir maskara tercih etmelisiniz. Kullanırken fırçayı maskaraya sadece bir kez batır ve fazla gelen kısmı bir kâğıt havluya silebilir ya da şişenin kenarından sıyırabilirsiniz.

İleri doğru bak ve üst kirpiklerine yukarıya doğru hamlelerle uygulama yap. Bunun için gözünüzün iç kısmından başlayın ve dışarıya doğru ilerletin. İki gözünüze de yaptıktan sonra sadece kurumasını bekleyin. Arzu ederseniz alt kirpiklere de bunu uygulayabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler