Kış aylarında cilt bakımı nasıl yapılmalıdır? Nelere dikkat etmeliyiz?

Keskin soğuk, sert rüzgar ve kasvetli yağmur ile karın olduğu kış aylarında cildinizi kontrol etmek oldukça zordur.

Kış aylarında cilt bakımı nasıl yapılmalıdır? Nelere dikkat etmeliyiz?

Soğuk hava cildin pul pul, kuru, kırmızı ve iltihaplı olmasına neden olabilir. Ayrıca bu, sadece yüzünüz için de geçerli değildir. Kimin kış aylarına elleri kurumaz ve dudakları çatlamaz ki? Fakat kış aylarında cildinizi sağlıklı tutmak mümkün. İhtiyacınız olan tek şey, cildinize uygun şekilde bakım yapmak…
Yaz mevsiminde güneşten kuruyan ya da yağlanan yüzümüz, kış aylarında ise şiddetli soğuktn kuruyup tahriş olabilir. Her ne kadar buna daha çok kadınlar dikkat etse de, herkesin cilt sağlığına dikkat etmesi gereklidir. Özellikle kış aylarında yüzümüzü devamlı nemlendirmek ve sıcak tutmak gereklidir. Tabi ki sadece bunlar yeterli değildir. Cildinizin hem kurumasını hem de yaşlanmasını önlemek istiyorsanız, kış aylarında cildinize uygulamanız gereke 6 adım var. Bunlar; güneş kremi kullanmak, kokulu ve alkollü temizleyicilerden kaçınmak, çok su içmek, sağlıklı yağlar tüketmek, C vitamini yemek ve yeteri kadar uyumaktır. Şimdi gelimn bunları tek tek inceleyelim...

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN
Dışarısı soğuk ve bulutlu olmasına rağmen, yine de her gün güneş kremi sürmeniz gerekiyor. Kışın UVA ve UVB ışınları daha az olsa da, az miktardaki ışın bile cildimizi yaşlandırabilir. Havanın bulutlu olması ya da çok güneşli olmaması, güneş kremine ihtiyacımız olmadığı anlamına gelmez. UVB ışınları D vitamini ile doğrudan ilişkilidir. Kışın bu yüzden gerekirse D3 vitamini takviyesi almamız gereklidir. Nitekim UV ışınlarının yaklaşık %80’i bulutlardan geçer.

KOKULU VE ALKOLLÜ TEMİZLEYİCİLERDEN KAÇININ
Yüzünüz için temizleyici seçerken, içeriğinde koku ve alkol olmadığından emin olun. Bunlar, cildinizi ciddi anlamda tahriş edebilir ve kurutabilir. Özellikle cildi kuru ve kırmızı olanların bu tarz ürünlerden kesinlikle kaçınması gereklidir. Kuru ciltliyseniz krem bazlı bir temizleyici seçin. Yağlı bir cildiniz varsa da yaz aylarında kullandığınızdan daha çok temizleyici kullanın fakat aşırıya kaçmayın.

ÇOK SU İÇİN
Dışarısı soğuk olduğu için gün boyunca gerektiği kadar su içmeyi unutuyoruz. Bununla birlikte kış aylarında nem oranı düşük olduğu için, cildimizin de nem kaybetme oranı daha yüksek oluyor. Gün boyunca su içmeyi unutmayın ve cildinizi nemlendirin. Eğer daha rahatlatıcı bir şey istiyorsanız çay için.

SAĞLIKLI YAĞLAR TÜKETİN
Kış aylarında avokado, zeytinyağı ve ceviz gibi sağlıklı yağlar yemek, esnek ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Sağlıklı yağlar, yüzün ve ellerin sağlıklı görünmesi ve soğuk kış aylarında cildinizin fazla kurumasını önler.

C VİTAMİNİ YİYİN
Hepimiz C vitamininin bağışıklık sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlamak için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Fakat C vitamini bundan daha fazlasına yarıyor. C vitamini cildin parlak görünmesini sağlar. Cildin yeni hücreler oluşturmasına ve iyileşmesine yardımcı olur. Bu da cildinizin daha parlak ve sıkı görünmesini sağlar. Market alışverişi yaparken, yeteri kadar C vitamini aldığınızdan emin olun. Lahana, domates, kırmızı dolmalık biber ve portakal C vitamini içeren besinlerdendir…

YETERİ KADAR UYUYUN
Harika bir cilt için en önemli şeylerden biri de uykudur. Derin bir uyku, cildiniz ve genel sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerdendir.
Uyuduğunuz zaman, vücut tüm sisteminizi onarır buna cilt de dahildir. Yatmadan önce bir beya iki ceviz yemeniz de oldukça önemlidir. Dermatologlara göre, bunu yaparsanız cevizlerin içerdiği antioksidonlar ve omega sayesinde daha iyi bir uyku çekersiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler