Her Gün Yapmaya Doyamayacağınız Kadar Doğal Görünen Makyaj Stili İçin 12 Tüyo

Artık hafif tonlar, yokmuş gibi duran makyaj stilleri,hatta sadece rimel ve dudak kaleminden oluşan makyajlar oldukça seviliyor.

Her Gün Yapmaya Doyamayacağınız Kadar Doğal Görünen Makyaj Stili İçin 12 Tüyo

1- Nemli bir cilt

Makyajı başlangıcında yapılması gereken en önemli adımlardan biri cildi nemlendirmedir. Kuru cilt makyajınızın duruşunda kusurlu bir görüntü izlenimi verecektir. En ünlü makyaj artistlerinin bile yaptıkları ilk adım yüzü nemlendirmedir. Siz de cildinize uygun su bazlı bir nemlendirici ile makyaja başlayabilirsiniz.

nemli-cilt.jpg

2-Makyaj Bazı

Makyaj adımlarınızdan biri de baz kullanmak olacaktır. Nemlendirme ve baz ile başlayacağınız makyajınızın diğerlerinden çok daha farklı olacağını göreceksiniz. Baz kullandığınızda cildinizde daha ışıl ışıl bir görüntü, kirpikleriniz için kullanacağınız baz da daha hacimli, kaşlarınız için kullanacağınız baz ile daha doygun bir görüntü elde edeceksiniz. Abartmıyoruz, baz makyajınızın göz bebeği olacak.

3- Kapatıcı ile kamuflaj

Doğal bir görünüm için ağır kapatıcılardan ziyade kullanacağınız hafif bir kapatıcı ile hem cilt kusurlarını örtebilir hem de yapaylıktan uzaklaşabilirsiniz. Ayrıca göz altınızın tamamına kapatıcı uygulamanıza da gerek yok. Sadece göz pınarınıza yakın yerlere uygulamanız ve onu tüm göz altına eşit dağıtmanız yeterli olacaktır.

kapatici-ile-kamuflaj.jpg

4- Hafif bir fondöten

İşte herkesin beklediği o an! Makyajın assolisti fondöten. Çoğu kişinin makyajda olmazsa olmaz dediği bir ürün fondöten. Bundan dolayı sizlere kullanmayın demeyeceğiz fakat tercihiniz her zaman hafif bir fondötenden yana olmalı. Bundan önceki maddemiz kapatıcıydı. Hafif bir fondöten ile kapatıcınızın birleşimi cildiniz için yetecek hatta artacaktır.

hafif-fondoton.jpg

5- Renkli kurtarıcılar

Makyajı uygularken parmaklarımızdan veya fırçalardan bir süreliğine uzak kalıyoruz. Nemli bir makyaj süngeri, ürünlerinizin cildinize tam anlamıyla geçmesi ve pürüzsüz bir izlenim yaratması için yeterli olacaktır. Renkli renkli olmaları da yanında getirdiği avantajı.

renkli-kurtaricilar.webp

6- Estetiksiz yüz incelten bronzerlar

Bronzer kullanarak nasıl doğal bir makyaj elde ederiz demeyin. Bronzerınızın rengi burada bitirici hamle olacaktır. Çok koyu bronzer seçmek yerine kremsi yapıya sahip veya transparan ürünler, düğün makyajından uzaklaştırarak doğal bir görünüm kazandıracaktır.

estetiksiz-yuz-inceltici.jpg

7- Kızarmış yanaklar

Sanırım bu tüyolarımızın en büyük özelliği hafif bir ürün kullanmak olacak. Allık seçiminde de sizleri hafif veya kremsi bir allık tercihi ile baş başa bırakacağız. Özellikle şeftali tonlu allıklar sanki kilolarca pekmez yemişsiniz de yanaklarınız ondan pembe olmuş gibi bir izlenim yaratacak.

kizarmis-yanaklar.webp

8- Doğuştan ceylan gözler

Makyajınızın bitmesine çok az kalmışken çarpıcı bakışlar elde etmeden olmazdı. Göz makyajında anahtar kelimemiz ''kahverengi'' olacak. Siyah tonlardan çok kahverengi tonlarındaki farlar, göz kalemleri keskin bir bakışın yanında belirsiz bir güzellik de katacaktır.

ceylan-gozler-001.jpg

9- Lifting etkisinde kirpikler

Doğal bir makyajda upuzun ve gür kirpiklere ihtiyacınız yok. Sadece örümcek bacağı gibi durmayan ve tek tek ayrılmış kirpiklere ihtiyacınız var. Bunun için tercihiniz her zaman tek tek ayıran ve uzatan maskaralardan yana olmalıdır. Aksi durumda doğallıktan koşarak uzaklaşabilirsiniz.

kiprik.webp

10-Belirgin kaşlar

Çizerek ve boya yaparmışçasına kaşları doldurmuyoruz. Doğal ve belirgin kaşlar için yapmanız gereken tek şey kaş maskarası kullanmak olacaktır. Pratik ve yapay durmayan kaş maskaraları makyaj çantanıza atmanız gereken ürünlerden biri olacaktır.

kas.jpg

11- Rujsuz renkli dudaklar

Makyajınızı bu kadar doğal ve güzel yaptıktan sonra silmeye kıyamayacaksınız. Silmeden önce daha uzun durmasını istiyorsanız ise sabitleyici spreyi öneriyoruz. Daha sağlıklı ve nemli duran cilt için son noktayı sprey ile koyabilirsiniz.

dudak.jpg

12- Sabitleyici Sprey

Makyajınızı bu kadar doğal ve güzel yaptıktan sonra silmeye kıyamayacaksınız. Silmeden önce daha uzun durmasını istiyorsanız ise sabitleyici spreyi öneriyoruz. Daha sağlıklı ve nemli duran cilt için son noktayı sprey ile koyabilirsiniz.

sabitleyici-sprey.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler