Günümüzde yaygın olarak yaptırılan kalıcı makyaj uygulamalarının riskleri!

Kalıcı makyaj uygulaması kadınları her gün makyaj yapma telaşından kurtardığı için günümüzde oldukça tercih edilen bir uygulama haline geldi. Kalıcı makyaj uygulamasının zararları nelerdir.

Günümüzde yaygın olarak yaptırılan kalıcı makyaj uygulamalarının riskleri!

Kalıcı makyaj uygulaması kadınları her gün makyaj yapma telaşından kurtardığı için günümüzde oldukça tercih edilen bir uygulama haline geldi.

Kalıcı makyaj yaptırmak ilk başta kulağa hoş gelebilir. Bu uygulamanın detaylarına baktığımızda ise maalesef ki bazı insanların sağlığına bir çok olumsuz dönüş yaptığını görüyoruz. Size tavsiyemiz sağlığınızı riske atacak uygulamalardan uzak durmanız olacaktır. Gelin hep birlikte kalıcı makyaj uygulamasının zararlarının neler olduğuna bakalım.

Deri altına renkli dövme mürekkebinin enjekte edilmesiyle yapılan kalıcı makyaj uygulamasında mikro iğneler kullanılmaktadır.

Kişinin isteği üzerine pürüzsüz olması ve uygun yere uygun çizgiler çizilmesi amaçlanmıştır. Gözlerde ve dudaklarda özel eğitim alan kişiler tarafından mikropigmentasyon (renklendirme) uygulaması yapılırken kaşlarda mikroblading denen uygulama yapılmaktadır.

Kalıcı makyaj yaptırmakta kararlıysanız mutlaka temiz ve steril bir ortamda yaptırmanız gerekiyor.

gunumuzde-yaygin-olarak-yaptirilan-kalici-makyaj-uygulamalarinin-riskleri.jpg

Kalıcı makyaj uygulamasını temiz bir yerde yaptırmamak büyük bir hata olabilir. Steril olmayan bir yeri tercih ederseniz enfeksiyon, kızarıklık ve hassasiyet gibi risklerin oluşmasına zemin hazırlayabilirsiniz. Malzemelerin temiz ve güvenilir olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Bunun yanında yapan kişinin uzman olduğundan emin olmalısınız. Tüm bunlara dikkat etmeniz kalıcı makyaj uygulamasının zararlarından kaçınmaya yetmeyebilir. Kişinin bünyesine bağlı olarak sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek belirtiler göstermeniz mümkün olabiliyor. Kalıcı makyaj uygulaması sonrası cildinizde komplikasyonlar oluşabiliyor.

gunumuzde-yaygin-olarak-yaptirilan-kalici-makyaj-uygulamalarinin-riskleri-001.jpg

Özellikle hassas ciltlerde görülen bu komplikasyonlar; çatlama, kabarma, soyulma ve lokal enfeksiyon olarak kendini gösterebiliyor. Sterilize edilmemiş aletler ciddi hastalıklara neden olabilir.

Kullanılan kalıcı makyaj aletlerinin sterilize edilmemiş olması hastaya HIV ve hepatit gibi hastalıkların bulaşmasını mümkün kılabiliyor.

gunumuzde-yaygin-olarak-yaptirilan-kalici-makyaj-uygulamalarinin-riskleri-002.jpg

Göz derinize yapılan kalıcı makyaj uygulaması bir çok olumsuz belirti gösterme riskini taşımakta.

gunumuzde-yaygin-olarak-yaptirilan-kalici-makyaj-uygulamalarinin-riskleri-003.jpg

Yanlış uygulanan kalıcı eyeliner uygulaması kirpiklerinizin dökülmesine neden olabilir. Bunun yanında göz derinize uygun olmayan içerikler kullanılıyorsa göz kapağında şişme, göz kapağı düşüklüğü ve göz kapağının enfeksiyon kapması riskleri bulunmaktadır. Steril olmayan bir ortamdaysanız tüm risklerin her zaman yanınızda olacağının altını bir kez daha çizmekte fayda var.

Kalıcı makyajınızı sildirmek istediğiniz durumlarda izler kalabiliyor. Kalıcı makyajın sildirilmesi sonucunda istenmeyen izler kalabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler