Gül Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Gül yağı faydaları tahminimizden çoktur. Gülyağının cilde faydaları nelerdir? Gül Yağı Cilde Nasıl Kullanılır? işte sorularınızın cevapları...

Gül Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Geçmişten günümüze kadar gelen bu yağ gül yapraklarının damıtılması ile elde edilir ve bu damıtma buhar yardımı ile yapıldığı için son derece zor bir işlemdir. 1 litre gül yağı için ortalama 4 ton gül yaprağı gerekir. Bu yüzden de üzerinde en çok sahtecilik yapılan üründürGül yağı kozmetikten sağlığa bir çok alanda yararlanılan bir yağdır. Cilde de oldukça faydalıdır.

Gül Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

-Antiseptik özelliğinden dolayı cildi kirden arındırma özelliğine sahiptir.
-Doğal makyaj temizleyici olarak kullanılabilir.
-Yüzdeki hücrelerin yenilenmesini hızlandırır,
-Özellikle kızarıklık gibi cilt lekelerinin giderilmesini sağlar,
-Kuru ciltlerde, cildin ihtiyacı olan nemin kazanılmasını sağlar,

Gül Yağı Cilde Nasıl Kullanılır?

Gül yağı oldukça kuvvetlidir. Yukarıda da belirttiğim üzere içerisinde tonlarca gül yaprağı barındırır. Dolayısıyla özellikle alerjik bünyelerde dikkatli kullanılmalıdır.Makyaj temizleyici olarak kullanmak istiyor iseniz bir miktar su ile karıştırarak kullanmalısınız,
Nemlendirici özelliğinden faydalanmak için ise kullandığınız krem içerisine bir kaç damla damlatarak kullanmanız uygun olur.
Eğer lekeler için kullanmayı düşünüyor iseniz bir miktar pamuğa damlatarak yalnız lekeli bölgeye tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz.
Aynı zamanda güneş lekesi, gebelik lekesi gibi lekelerin de giderilmesini sağlar.

Gül Yağının Diğer Faydaları Nelerdir?

Gül yağı oldukça şifalı bir maddedir. Gül yağının yukarıda saydığım özellikleri dışında da pek çok faydası bulunuyor. Bunlar;

-Kabızlığı giderir; kabızlık için birkaç damla gül yağını karın bölgesine damlatıp masaj yapmak yeterlidir,
  Aromaterapi tedavilerinde de bolca kullanılan gül yağını buhurdanlığa damlatarak evinizde mükemmel bir koku yakalayabilirsiniz.
-Kulak arkası ve bilek içlerine kullanılan gül yağı hem parfüm özelliği gösterirken hem de dişil enejinin dengelenmesine yardımcı olur.
-Ağrı kesici özelliğe sahip olan gül yağını baş ağrınız olduğunda bir damla parmaklarınıza damlatarak kafa bölgesine masaj yaparak                 hafifletebilirsiniz.  
-Yara iyileştirici özelliği vardır. Cilt hastalıklarından oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
-Vücuttaki kan akışını hızlandırdığı için dinçlik verir.

Gül Yağı Faydaları

Gül yağı faydaları geçmişten günümüze kadar hala araştırılmaya devam ediliyor ve hala yeni faydaları keşfediliyor. Ülkemizde de Isparta bölgesinde üretimi yapılan gül yağı faydaları saymakla bitmez. Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi benimle yorum bölümünden paylaşabilir ve dilerseniz bizi buradan da takip edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler