Göz çevresi bakımı nasıl yapılır?

Günümüzdeki yoğun ve hızlı yaşamanın bir sonucu olarak daha az uyku, gün içerisinde yeterince su içmemek, güneş ışınlarına fazla maruz kalmak gibi birçok etken göz çevresinde kırışıklıklara neden olur.

Göz çevresi bakımı nasıl yapılır?

Göz çevresinin kırışmasını engellemek için doğru bakım uygulamalarından faydalanmak gerekir. Göz çevresi bakımı nasıl yapılır? sorusunun yanıtını derledik.

SAĞLIKLI VE KALİTELİ UYKU

Göz çevresindeki yorgun görüntünün sebebi genellikle yetersiz uyku düzeninden kaynaklanıyor. Her gün aynı saatte ve yeteri kadar uyumamak göz altında morluklara sebep oluyor.

Göz çevresi daha çabuk kırışıyor. Bu sorunları önlemek için her gün aynı saatte uyumanız gerekir. Aynı saatte ve 8 saat süreli uyuduğunuzda hem cildiniz düzene girer hem de göz çevreniz iyileşir.

HER GÜN 2 LİTE SU İÇİN
Cildiniz güzel olması için her gün bol miktarsa su içmeniz gerekir. Su cildin doğal nem dengesini korur. Cildin erken yaşlanmasını ve kırışmasını engeller. Aydınlık ve parlak bir cilde sahip olmanıza destek olur.

Gün içerisinde ortalama 2 litre su içmeye özen gösterin. Özellikle uyandığınızda içeceğiniz bir bardak su, cildinizin nefes almasını sağlar. Göz çevresi bakımı içinde mutlaka su içmeye özen göstermeniz gerekir.

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN
Göz çevresinin erken kırışmasını engellemek için güneş kremi kullanmanız şart. Çok fazla güneş ışınlarına maruz kalmak göz çevresinin erken kırışmasına sebep olur. İnce çizgiler daha belirgin hale gelir.

Göz çevresi daha mat görünür. Bu sebeple her mevsim güneş koruyu krem kullanmanız önerilir.

Güneşe çıkmadan en az yarım saat önce, yüzünüze mutlaka güneş kremi sürün. Kış mevsiminde dahi olsanız güneş gözlüğünüzü yanınızdan ayırmayın. Unutmayın, dışarıda göz çevrenizi korumanın en iyi yollarından biri güneş gözlüğü kullanmaktır.

GÖZ ÇEVRESİ İÇİN SALATALIK MASKESİ
Göz çevresi her zaman hassas bir bölge olduğu için dış etkenlerden çok fazla etkilenir.

Göz çevresi bakımını aksattığınız zaman bu bölgedeki nemin kaybolmasına ve ince çizgilerin oluşmasına sebep olursunuz. Salatalık ve gül suyu kullanacağınız maske ile göz altına ihtiyacı olan nemi verebilirsiniz.

Göz çevresi için nemlendirici salatalık maskesi;

1 tatlı kaşığı gül suyuyla karıştırın.
Karışımı yuvarlak pamuk üzerine uygulayın ve göz altınıza yerleştirin.
10-15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.
Haftada 1 kez mutlaka uygulayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar