Evde dudak peelingi nasıl yapılır? Dudak bakımı nasıl yapılır?

Her kadının hayali yumuşak ve ışıltılı dudaklara sahip olmak. Dudaklarımız soğuk havalarda çatlayıp kuruyabilir. Peki bizlerin dudak bakımı nasıl olmalıdır?

Evde dudak peelingi nasıl yapılır? Dudak bakımı nasıl yapılır?

Kış aylarında dudakların hassasiyeti daha çok artar. Bu sebeple de düzenli olarak bakım uygulamak gerekir. Dudaklarınız da en az cildiniz kadar hassastır. Dudaklarınız özellikle dış etkenlerden çok fazla etkilenir.

Kış aylarında soğuk havanın da etkisiyle dudaklarda çatlaklar ve kuruluk görülür. Dudaklarınızı her zaman nemli tutmak ve doğal ışıltısını korumak için düzenli olarak bakım yapmak gerekir. Evde dudak bakımı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu ipuçlarına mutlaka bir göz atın.

DUDAK PEELİNGİ YAPIN

Peelingler cilt yüzeyinde biriken ölü hücreleri temizler ve cildi tazeler. Aynı cildiniz gibi dudaklarınızı da ölü hücrelerden arındırmanız gerekir.

Dudaklarınızın dokusunu yenilemek ve muhteşem görüntüsünü korumak için peelingi düzenli olarak uygulamanız gerekir.

Dudak peelingi için 1 çay kaşığı kahve ile zeytinyağını karıştırın. 1-2 dakika dudaklarınızı bu doğal peeling ile ovalayın.

Daha sonra durulayın ve nemlendirici krem uygulayın. Dudak peelingini haftada 2-3 kez yapabilirsiniz.

DOĞAL YAĞLARLA YOĞUN BAKIM

Dudaklarınız bakım yaparken doğal yağlardan faydalanabilirsiniz. Dudakları besleyen, onaran ve nemlendiren doğal yağlar, dudaklarınızın soğuk havalarda kurumasını engeller. Dudakları nemlendirir ve yumuşatır. Kuruma kaynaklı oluşan tahrişi önler.

Dudaklarınız için kullanabileceğiniz doğal yağlar şöyle;

Zeytinyağı: Dudaklara nem depolar.
Üzüm çekirdeği yağı: Dudaklardaki kuruma kaynaklı yaralar ve tahrişler için birebirdir.
Kayısı yağı: Bol miktarda E ve C vitamini içeren kayısı yağı dudakları besler ve pürüzsüz hale getirir.

HER GÜN NEMLENDİRİN

Cilt her zaman neme ihtiyaç duyar. Nemsiz bir cilt kurur ve pul pul dökülür. Dudaklarınız da nemsiz kaldığında aşırı derece kurur.

Nemsiz kalan dudaklar özellikle kış aylarında çok çabuk çatlar ve zarar görür.

Dudaklarındaki cilt dokusu son derece hassas olduğu için de, bu bölgenin sürekli nemli tutulması gerekiyor.

Dudaklarınızı nemlendirmek için dudak bakım kremlerini kullanabilirsiniz. Gün içerisinde belirli aralıklarla dudaklarınıza bu kremleri sürmeniz gerekir.

Dudakları onaran ve neme doyuran kremlerle dudaklarınızın çatlamasını önleyebilirsiniz.

HAFTADA 1 KEZ DUDAK MASKESİ

Dudaklarınızı her gün nemlendirdiğiniz halde yine kuruluk sorunuyla karşı karşıya kalıyorsanız haftada 1 kez yoğun nem maskesi yapabilirsiniz.

Nem takviyesini güçlendiren ve dudak sağlığını koruyan bu maskeyi evde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Haftada 1 kez dudaklarınıza 1 çay kaşığı bal sürün ve 5 dakika boyunca bekletin. Dudaklarınızın nemlendiğini ve ışıl ışıl parladığını göreceksiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler