Elmacık Kemiklerini 3 Adımda Belirginleştirmenin Yolu

Elmacık kemiklerini belirginleştirmenin en kolay 3 yolunu anlatıyoruz! Son zamanlarda yüzü daha keskin hatlarda gösteren makyaj stilleri çok popüler.

Elmacık Kemiklerini 3 Adımda Belirginleştirmenin Yolu

Kontür teknikleri ile elmacık kemiklerini ön plana çıkarmak, yüzün yüksek noktalarını aydınlatıcı ile belirginleştirmek ve allıkla kontür yapmak gibi makyaj hileleri ile yüzü boyutlandırmak mümkün. Peki, elmacık kemiklerini 3 adımda nasıl belirginleştirebilirsin?

Daha belirgin hatlara sahip bir yüz için bildiğimiz 3 makyaj tüyosunu paylaşıyoruz!

Bronzer ile kontür yöntemi

elmecik-kemigi-once-sonra.jpg

Bronzer ile kontür yöntemiKontür makyajı bildiğin üzere yüzü boyutlandırmak, bazı bölgeleri geri plana atmak için kullanılan bir makyaj tekniği. Önceleri her ne kadar bunun için sadece kontür ürünleri kullanıldıysa da, artık bronzer ile de kontür yapılıyor.

Elmacık kemiklerini ön plana çıkarmak ve yüzüne sıcaklık vermek için nötr tonlu bir bronzer kullanabilirsin. Tek yapman gereken bronzerı kulaklarının üst hizası ile burnunun bitişi arasındaki çizgiye uygulamak. Bronzerı dağıtırken de yukarı doğru dağıtmaya dikkat etmelisin.

Aydınlatıcı ile elmacık kemikleri belirginleştirme

elmacik-kemigi1.jpg

Yüzün yüksek noktalarına aydınlatıcı uygulamak, bu noktaları ön plana çıkarmak için en sık tercih edilen yöntemlerden biri. Elmacık kemiklerini bronzer / kontür ile ön plana çıkardıktan sonra, en yüksek noktalarına aydınlatıcı uygulayarak daha belirgin bir hale getirebilirsin.

Allık ile kontür yap

elmacik-kemigi2.jpg

Burada dikkat etmen gereken en önemli nokta, aydınlatıcıyı tek bir hat haline uygulamamak. Daha geniş bir alana yavaş yavaş dağıtarak ve etkisini artırarak uyguladığında daha doğal bir ışıltı elde edebilirsin.

Allıkla kontür yapmak ve yüze lifting etkisi vermek en son makyaj trendlerinde sıkça karşımıza çıkıyor. Allığı gülümsedikten sonra direkt yanakların en orta kısmına uygulamak, yüzünün daha aşağı çekilmesine neden olabilir.

Bunun yerine allığını elmacık yanaklarının dış kısmından elmacık kemiklerine, yukarı doğru uygulayarak daha yukarı kalkık bir etki elde edebilirsin. Böylece elmacık kemiklerin de daha fazla belirginleştirmiş olacaksın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler