5 adımlı dudak bakımı

Dudak peelingleri kozmetikçilerden temin edilebileceği gibi evde bulunan kivi, bal, kahve gibi malzemeler ile de yapılabilir.

5 adımlı dudak bakımı

İşte pürüzsüz, pembe, çekici dudaklara kavuşmak için ev yapımı dudak peelingi tarifleriKuru ve çatlamış dudaklar güzelliğe gölge düşürür.

Dudak peelingi dudaklardaki hasarları onarır, yeni dudak hücreleri oluşmasını uyarır, güzel dudaklara kavuşmaya yardımcı olur.

ÖLÜ HÜCRELERDEN ARINDIRIN.

-Şekerli dudak peeling

-Öncelikle Şeker ile peeling, şekerin güçlü peeling özelliği ile dudağınızdaki ölü hücreleri arındırın.

-1 tatlı kaşığa bala yarım çay kaşığı toz şeker katın. Bu karışımı dudaklarınıza uygulayın ve 2-3 dakika boyunca nazikçe ovalayın. --Suyla yıkayın, ardından dudak kreminizle nemlendirin.

-Alternatif olarak, 1 çay kaşığı şeker, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede birleştirin ve iyice karıştırın.

Dudaklarınıza sürün. Nazikçe birkaç dakika masaj yapın. Daha sonra suyla durulayın. Bu ev yapımı şekerli dudak peelinglerinden birini haftada bir veya iki kez kullanın.

BESLEYİN GÜÇLENDİRİN

-Kahveli E vitaminli dudak maskesi

Kahve şekerden daha narin bir peeling malzemesidir. Dudağınızdaki küçük pürüzleri yok ederken E vitamini içeriği ile dudaklardaki serbest radikalleri yok eder, dudakları nemlendirir, canlandırır, dudaklarda biriken ölü hücreleri giderir.

Eczaneden satın alabileceğiniz 1 yemek kaşığı E vitamini yağını yarım yemek kaşığı öğütülmüş kahve tozuyla karıştırarak dudak maskesini
-Tüm dudaklarınıza sürün
-Dudaklarınızı birkaç dakika nazikçe ovalayın.
-Bir süre beklettikten sonra suyla durulayın.

BESLEYİN, DOLGUNLAŞTIRIN

Dudağınızdaki ölü hücreleri arındırdıktan sonra onu dolgunlaştırmak ve dudak yapınızdaki hücreleri aktif hale getirmek için etken yağlarla bakım yapın.

Bal; glikoz, protein amino asitler, vitaminler, enzimler ve diğer mineraller açısından zengin içeriği ile dudaklar için en faydalı doğal maske malzemesidir. Bu doğal maske, dudaklarınızı derinlemesine besler ve daha dolgun pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

Okaliptus ve karabiber yağı bölgedeki hücreleri uyarır ve dudaklarınızdaki kan akışını aktive eder. Bu da dudağınızın derinden beslenmesini sağlar.

Bal, dudaklarınıza nem vermekle kalmaz, peeling özelliği ile dudaklarınızı ölü hücrelerden arındırır.

-Yarım çay kaşığı bal
-Karabiber yağı
-Tarçın yağıOkaliptus yağı
-Birer damla yağı bir bal ile karıştırın. Bu karışımı dudaklarınıza sürün.

-Dudaklarınızı 3-5 dakika boyunca dairesel hareketlerle nazikçe ovun.

-Su ile durulayın.

KURUYUP ÇATLAMASINI ÖNLEYİN

-Gül yağı dudak bakımı

En sevilen çiçeklerden olan gül ile doğal dudak peelingi yapabilirsiniz. Gülün yatıştırıcı, serinletici ve nemlendirici özellikleri kuru ve çatlamış dudaklar için oldukça faydalıdır. Gül ayrıca dudaklarınıza doğal bir pembe renk te katar.

-1 yemek kaşığı gülü havanda ezin, içerisine 1 tatlı kaşığı süt kreması veya yoğurdun kaymağını katın.
-İyice karıştırın ve bu macunu dudaklarınıza uygulayın.
-5 dakika bekleyin, ardından yumuşak kıllı bir diş fırçası veya sadece parmaklarınızı kullanarak nazikçe ovalayın.
-Dudaklarınızı suyla durulayın.

NEMLENDİRİN KORUYUN

-Susam yağı kürü

Susam yağı dudak peelingi olarak kullanabileceğiniz bir diğer bakım ürünüdür. Linoleik asit açısından zengin olan susam yağı, dudaklardaki nemi artırarak, dudaklara yumuşaklık verir, çatlakları onarır. Cilt hücrelerine derinlemesine ederek muhteşem dudaklara kavuşmaya yardımcı olur.

Ayrıca susam yağı, yüksek antioksidan içeriği ile serbest radikallerin aktivitesini nötralize eder, dudakların kurumasını, çatlamasını önler.

-1 çay kaşığı vazelin,
-1 tatlı kaşığı susam yağı
-1 tatlı kaşığı şekeri
karıştırıp dudaklarınıza sürün.

Nazikçe masaj yaparak 5 dk bekleyin. Daha sonra dudaklarınızı suyla yıkayın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler