Seçim iptalinin ardından AK Parti'den ilk açıklama

İstanbul seçiminin iptal edilmesinin ardından AK PArti'den ilk açıklama geldi.

Seçim iptalinin ardından AK Parti'den ilk açıklama

AK Parti YSK Özel Temsilcisi Recep Özel, 'İstanbul Seçimi'nin iptal edilmesinden sonra açıklamalarda bulundu. Özel 'Mazbata iptal kararı çıktı' dedi.

İşte Özel'in açıklamalarından satır başları;

Olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak itirazda bulunmuştuk. Bunlardan sandık görevlilerinin özellikle kamu görevlileri olmama konusunda ısrarlıydık.

Biz bununla ilgili düzenlemeyi 2018 yılında yapmıştık. Emredici bir hükümdü.

Talebimizin haklılığı YSK'nın kararı ile teyit edilmiş oldu.

Herkes hür iradesiyle karara katıldı. 7'ye 4 bir karar çıktı. Hukuki açıdan herkes kendi değerlendirmesini yaptı. Karar hayırlı olsun diyoruz.

Mazbata iptal kararı çıktı. 

Oy pusuluları tekrar basılacak. 

Bir an önce seçimden çıkmak için tarih öne çekildi.

SİYASİ PARTİLER AYNI ADAYLARLA MI KATILACAK?

Partiler aynı adaylarla seçime gidebilir. Ölüm ve istifa halinde adaylar değişebilir.

O tarih itibariyle 18 yaşına girenler oy kullanacak.

Büyükçekmece ve Maltepe görüşülmeye devam edecek.

Seçmen kütükleri aynı kalacak.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI ŞENOCAK AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak yaptığı açıklamada, "İlk günden ne söylediysek son günde de aynısını söylüyoruz. YSK hangi kararı alırsa alsın saygıyla karşılayacağımızı ifade etmiştik. bugün yapmış oldukları toplantıda seçimlerin yenilenmesi kararını aldılar. Önümüzdek seçimlerin İstanbul halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz. YSK süreci iyi analiz ettiğini düşünüyoruz. Bugün böyle bir kararla karşı karşıyayız. Biz önümüzdeki süreçte şeffaf bir seçim temenni ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

AK PARTİ GENEL  BAŞKAN YARDIMCISI CEVDET YILMAZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yüksek  Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin  yenilenmesi yönünde karar vermesine ilişkin, "YSK kararını verdi. Son sözü millet  söyleyecek. YSK kazanana karar vermedi, halkın iradesini şaibesiz ve tartışmasız  ortaya koyabilmesi için bir fırsat sundu. Hayırlı olsun." ifadesini kullandı. 

YSK'nin kararını açıklamasının ardından AK Parti yönetiminden ilk  değerlendirmeler sosyal medya hesapları üzerinden yapıldı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "YSK kararını  verdi. Son sözü millet söyleyecek. YSK kazanana karar vermedi, halkın iradesini  şaibesiz ve tartışmasız ortaya koyabilmesi için bir fırsat sundu. Hayırlı olsun."  değerlendirmesinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise karara ilişkin, şunları  kaydetti:

"İstanbul'umuza hayırlı olsun. Milletimiz sandıkta son sözü  söyleyecek, millet iradesi yerini bulacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler