Meteoroloji açıkladı: Bazı bölgelerde yerel sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde yerel sağanak yağış beklendiğini, sıcaklıklarda ise önemli bir değişiklik olmayacağını duyurdu.
Meteoroloji açıkladı: Bazı bölgelerde yerel sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara’nın güney ve batısı ile Kocaeli, Kütahya, Bolu, Muğla ve Osmaniye çevreleri, Manisa ve Aydın’ın doğu ilçeleri ile Adana’nın kuzey ve doğu ilçelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların iç kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise normaller civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette; Marmara ve yağış alan bölgelerde ise yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 33°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28°C

İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 29°C

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu; gece saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34°C

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 30°C

Samsun: Az bulutlu 28°C

Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu 27°C

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 29°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37°C

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.