Yurtdışından Türkiye'ye getirildi, aklınca aşağıladı: Bu kara lekeyi nasıl silerim!
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Macaristan'dan Bingöl'e getirilerek karantinaya alınan kişinin kentle ilgili yaptığı, "Budapeşte-Bingöl seferine tanık oldum resmen. Pasaportumdan bu kara lekeyi nasıl silerim" paylaşımı sonrası soruşturma başlatıldı.

Macaristan'dan dün gece Bingöl'e gelen grup arasında bulunan P.P. Twitter hesabından pasaportundaki Bingöl giriş damgasını paylaşarak, "Havacılık tarihinde ilk kez gerçekleşen Budapeşte-Bingöl seferine tanık oldum resmen. Pasaportumdan bu kara lekeyi nasıl silerim" ifadesini kullandı.
P.P'nin bu paylaşımı tepkiye neden oldu.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımı yapan kişi hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Dün gece Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den Bingöl'e gelen uçakta yer alan ve karantina altında bulunan P.P. adlı şahıs hakkında, yukarıdaki paylaşımı sebebiyle halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçundan soruşturma başlatılmıştır"
Macaristan'da bulunan 123 Türk vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında dün gece Bingöl'e getirilerek, karantina sürecini geçirecekleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Bingöl Kredi ve Yurtlar Kurumu Mürsel Paşa Öğrenci Yurdu'na yerleştirilmişti.
diğer il ve ilçelere gittim. Gece 01-02 saatlerinde bile hiç kimse rahatsız etmeden keyfimce cadde ve sokaklarında gezdim. Kötü kişiler her il ve ilçemizde olabilir ama çok büyük bir kitlemiz her karış toprağımızda herzaman birlik ve beraberlik içinde. Bu zor günlerimizde, bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere prim vermeyelim.