Yurt dışında koronavirüsten kaç kişi öldü?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son rakamı açıkladı

Yurt dışında koronavirüsten kaç kişi öldü?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını sebebiyle yurt dışında mahsur kalan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye dönüş sürecine ilişkin son durumu aktardı.

Çavuşoğlu, 55 ülkeden 25 bin vatandaşın Türkiye'ye getirildiğini ve bu kişilerin 14 gün boyunca karantinada tutulduğunu belirtti. Özellikle Kuveyt'ten 644, Cezayir'den 537, Karadağ'dan 479 ve Irak'tan 334 olmak üzere son günlerde binlerce vatandaşın tahliye edildiğini ifade etti. Ayrıca, Suudi Arabistan'dan da yaklaşık 2 bin Türk vatandaşının dönüş yapacağını, bunların arasında 360 umrecinin de olduğunu açıkladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin zor durumdaki vatandaşlarını geride bırakmayacağını vurgulayarak, karantina süreçlerinin titizlikle uygulandığını sözlerine ekledi. Kanada'daki 400 öğrenci de dahil olmak üzere yurt dışındaki vatandaşların dönüş işlemlerinin sürdüğünü belirtti ve yurt dışında virüs sebebiyle hayatını kaybeden 156 Türk vatandaşından 50'sinin cenazesinin Türkiye'ye getirildiğini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem