Yunanistan'a Uçak Göndereceğiz

Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Osman Pepe'nin Yunanistan'da 3 gündür devam eden yangınlarla ilgili olarak Tarım ve Gıda Bakanı Evangelos Basiakos'a gönderdiği "destek mesajına" Yunanistan'dan olumlu yanıt geldi.Pepe, B

Yunanistan'a Uçak Göndereceğiz

Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Osman Pepe'nin Yunanistan'da 3 gündür devam eden yangınlarla ilgili olarak Tarım ve Gıda Bakanı Evangelos Basiakos'a gönderdiği "destek mesajına" Yunanistan'dan olumlu yanıt geldi.

Pepe, Basiakos'a gönderdiği mesajda, Yunanistan'da meydana gelen yangınlardan dolayı üzüntülerini ifade etmiş ve talep edildiği takdirde Türkiye'nin bir yangın söndürme uçağı ile yangın mücadelesine destek olabileceğini bildirmişti.

Osman Pepe'nin bu teklifine Yunanistan resmi makamlarından olumlu yanıt geldiği kaydedildi.

Bunun ardından Osman Pepe, JL215 tipi amfibik uçağın Yunanistan'a gönderilmesi talimatını verdi. Uçağın Yunanistan'a gitmek üzere hazırlıklara başladığı bildirildi.

Yaklaşık 4,5 ton su kapasiteli olan JL215 tipi amfibik uçaklar, orman yangınlarıyla mücadelede en etkin uçaklar olarak biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem