Yunanistan Savunma Bakanı Türkiye'de

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile görüştü.

Yunanistan Savunma Bakanı Türkiye'de

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın daveti üzerine deprem bölgesi Hatay’a geldi. Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos ile görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Akar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'a davetlisi olarak gelen Panagiotopoulos'u havalimanında karşıladı.

Yunanistan Savunma Bakanı Türkiye'de

BAŞ BAŞA GÖRÜŞME
Helikopterle kent üzerinde incelemelerde bulunan Akar ve Panagiotopoulos, daha sonra baş başa görüştü.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile basın açıklaması yapıyor. Bakan Akar, “Yunanistan depremde bizi ilk arayanlardan, ilk yardım teklif eden ülke oldu. Arama kurtarma çalışmalarında önemli katkı sağlamıştır” dedi.

İKİ BAKANDAN AÇIKLAMA
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile basın açıklaması yaptı. Bakan Akar, “Yunanistan depremde bizi ilk arayanlardan, ilk yardım teklif eden ülke oldu. Arama kurtarma çalışmalarında önemli katkı sağlamıştır” dedi.

Bakan Akar, “Komşu ülkeler olarak bizim sorunlarımızda, dostluğumuzda çok boyutlu. Ege ve Akdeniz dostluk denizi olmalı. Bizim beklentimiz deprem felaketiyle birlikte diyalogların devam etmesi” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, “Dünyamız son dönemde güvenlik anlamında meydan okumalarla karşı karşıya kalmaktadır. Ülkeler arasındaki istikrar ve iş birliğinin daha ileri götürülmesi için hazırız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem