Yoksa bunlar NATO silahı mı?

Ankara Yenikent'te ele geçirilen bomba ve mermilerin, toprak altından çıkarılmasına rağmen, nem ve rutubetten hiç etkilenmemiş olması kafa karıştırırken, iki kazıda da çok sayıda mermi bulunmasına rağmen, bu mermileri atacak silahlar şimdilik ele geçirile

Yoksa bunlar NATO silahı mı?
Ankara Yenikent'te ele geçirilen bomba ve mermilerin, toprak altından çıkarılmasına rağmen, nem ve rutubetten hiç etkilenmemiş olması kafa karıştırırken, iki kazıda da çok sayıda mermi bulunmasına rağmen, bu mermileri atacak silahlar şimdilik ele geçirilemedi. Gölbaşı'ndaki kazıda Uzi mermisi ele geçirildi ancak Uzi silah bulunamadı. Yenikent kazısında ise Bixi mermisi bulundu ancak hafif makinalı olan Bixi silaha ulaşılamadı. G-3 mermilerinin silahları da henüz ele geçirilemedi.

Tüm bunların yanı sıra Milli Savuna eski Bakanı Hikmet Sami Türk'ün '' Bu silahlar, olası bir işgal durumunda direnişte kullanılmak üzere devlet tarafından konulan gizli silahlar olabilir'' sözleri de tartışma yarattı.

DSP'li eski bakan Türk, “NATO ülkelerinde böyle bir uygulamanın olduğunu biliyorum. Genel olarak böyle bir uygulama var. Temelindeki mantık, ülke istila edilecek olursa istilacı güce karşı direniş hareketinin mühimmat depoları olmak üzere bazı silahların yer altına saklanmasıdır. Burada da böyle düşünülmüş olunabilir” dedi. Türk, bu silahların NATO ülkelerinde kurulan Gladyo örgütleri tarafından saklandığını belirterek, “Sonra bazı ülkelerde bu örgütler amaç dışı kullanıldı. Bizde de o yönü açık. Susurluk vesaire ortada. Ama başlangıçta ülkenin gizli silahları olarak düşünülmüş olabilir. Bu sadece bir ihtimal, somut bir bilgi değil” diye konuştu.

NEDEN PIRIL PIRIL?
Silahların konumuna ilişkin bir diğer değerlendirmede Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'ndan geldi. Hak ve Eşitlik Partisi'ni kurarak siyasete adım atan Pamukoğlu, Yenice'de bulunan mermi ve bombaların fabrika tarafından konulan kendi sandıklarında bulunmadığına dikkat çekti ve ''Buna rağmen mermi ve bombalar pırıl pırıl. Hiçbir rutubet ve nem işi yok. Paslanma belirtisi yok. Çok bakımlı. Sanki fabrikadan alınıp gömülmüş gibi. Bu kadar temiz olması ilginç. Biz Kuzey Irak'da sadece Hakurk kampında 268 tane yeraltı deposu açtık. Silah ve mermi yeraltından çıkınca nasıl olur bilirim. Bu çıkan silahlar çok ilginç. . Sanki bugün üretilmiş gibi...” dedi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler