Yıldırım isterse Erdoğan'ı indirir

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre: "Yunan spor gazetesi Sport Day, “Onlar Allah Allah, bizler ah vah” başlığını kullandı, Olympiakos'un, Fenerbahçe'nin yendiği Chelsea'ye yarım gol bile atamadığını yazdı Gazetenin yazarı Mihal Leanis, kaleci Volkan Demi

Yıldırım isterse Erdoğan'ı indirir

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre: "Yunan spor gazetesi Sport Day, “Onlar Allah Allah, bizler ah vah” başlığını kullandı, Olympiakos'un, Fenerbahçe'nin yendiği Chelsea'ye yarım gol bile atamadığını yazdı Gazetenin yazarı Mihal Leanis, kaleci Volkan Demirel'i överken, “Sakın onu, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile bir tutup antipati duymayalım” ifadesini kullandı Başkan Aziz Yıldırım'ı da, “Türkler'in Abramovich”i olarak gösteren gazete, “İsterse Recep Tayyip Erdoğan'ı bile başbakanlıktan indirebilir” diyerek gücünü anlatmaya çalıştı

Fenerbahçe'nin Chelsea zaferi, komşu Yunanistan'da da büyük yankı uyandırdı. İngiliz ekibinin Olympiakos'u yenerek buraya ulaşması da, Yunanlılar'da ayrı bir burukluk yaratırken, sarı-lacivertliler futbollarıyla kendine hayran bıraktı.

Yunanistan'ın en çok satan spor gazetesi “Sport Day”, Fenerbahçe'ye iki sayfa ayırırken, Mihal Leanis'in analizinde, “Onlar Allah Allah, bizler ah vah!” başlığı kullanıldı.

Kaleci Volkan Demirel ile eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel arasında bir bağlantı kuran yazar, şu cümleleri kullandı: “Demirel ismi belki bizlere pek hoş gelmiyor. 7 kere Başbakan, 1 kere de Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel, aklımızda demokrat olarak kalmadı ama onun adaşı Fenerbahçe kalecisi Demirel bizim için ayrı bir yer tutuyor. (Sakın onu, Süleyman Demirel ile bir tutup antipati duymayalım)”

Futbol ordinaryüsü Zico

Leanis, yazısının devamında Fenerbahçe'nin futboluna ve Zico'ya da övgüde bulunarak, “Bana göre Şampiyonlar Ligi'nde en iyi futbolu oynadılar. Ne Manchester, ne Barcelona bu performansı gösterebildi. Bence önce Fenerbahçe, sonra Arsenal biraz futbol oynuyor. Chelsea karşısında oyunun kaderini değiştirmek kolay değil. Olympiakos, Karaiskaki Stadı'nda yarım gol bile atamadı. Tribünlerdeki 50 bin kişinin de hakkını yememek lazım. Fenerbahçe bu fantezi futbolu, Brezilyalı futbolculara ve Zico gibi bir futbol ordinaryüsüne borçlular” yorumunu yaptı.

Zico için de ayrı bir paragraf ayıran yazar, “Zico'nun şutlarını kim hatırlamaz. Hatta, yediği goller, Dassaev'in (Rus Milli Takımı kalecisi) bile aklından çıkmamıştır” diye konuştu.

Sport Day gazetesindeki yazının sonuç bölümünde ise, Mihal Leanis, “Dilerim ki bizi futbola doyuran Fenerbahçe, rövanşta da İngiltere'de de adını duyursun. Ama hiç bir şey yapmasa da, oynadığı bu hücum futboluyla Yunanistan'da herkesin gönlünü kazandı” yorumunu yaptı.
Diğer sayfasında ise Aziz Yıldırım'ı mercek altına alan gazete, bununla ilgili olarak da “Türkler'in Abramovich'i” başlığını kullandı. Yıldırım'dan, 1952 doğumlu, Kürt kökenli olarak bahseden gazetenin haberinde, “İsterse, Recep Tayyip Erdoğan'ı bile başbakanlıktan indirebilir. Şu anda Türkiye'nin en popüler ismi. O kadar ki, yüzde 65 ile Erdoğan'ı bile solladı. Spor sayfalarının yüzde 70'i Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'ı yazıyor” ifadesi kullanıldı.

Yıldırım'ın 90 milyon euro verip, Ronaldinho'yu nakit olarak Fenerbahçe'ye bağlamasına şaşmamak gerektiğini de vurgulayan Sport Day gazetesi, “Tabii bu gelirin esas kaynağı nereden geliyor, o da bilinmiyor” diye imalı bir cümle kullandı.
Aziz Yıldırım'ın, 4 lig şampiyonluğu, Şükrü Saracoğlu gibi 52 bin kişilik fevkalade bir stat ve 135 bin kişi kartlı taraftarın oluşmasını sağlayarak Fenerbahçe'yi büyüttüğünü yazan yorum-haberde son olarak, “Her kulüpte Aziz Yıldırım gibi bir başkan olsa, Roman Abramovich'e çok rakip çıkacak. İnanın bu yalan değil” cümlesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem