Yerli makineli tüfekte geri sayım

Türkiye son yıllarda ürettiği yeli ve milli silahlarla dünyada söz sahibi konuma geldi. O silahlardan sonuncusu olan PMT-76, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun Kırıkkale'deki fabrikasında test aşamasında.

Yerli makineli tüfekte geri sayım

Tasarım ve prototip çalışmaları tamamlanan, 15 testi başarıyla geçen, Mehmetçiğin gücüne güç katacak yeni platform makineli tüfek PMT-76 için geri sayım başladı.

Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen PMT-76, Türk mühendisleri tarafından geliştirildi. En önemli özelliği ise araç üzerine monte edilip dakikada 900 atım yapabiliyor olması.

12 kilogram ağırlığındaki PMT-76'nın eskili menzili 800 metre ve tek namluda 20 bine kadar atış yapabiliyor.

12 tane prototip üretildi

PMT-76 platform makineli tüfeğinin Ar-Ge çalışmalarına 2016 yılında başlandı. Tasarım çalışmaları yaklaşık 3 yıl sürdü. Tüfeğin parçalarının tamamı Kırıkkale'deki fabrikada üretildi.

PMT-76 platform makineli tüfekten şu ana kadar 12 tane prototip üretildi. Toplam 35 kalifikasyon testini geçtikten sonra seri üretime başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler