Yeni Valiler Kararnamesi Yolda

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresini tamamlamasıyla beraber gündeme gelen ancak yeni hükümeti ve Abdullah Gül'ün köşke seçilmesini bekleyen Vali ve Emniyet Müdürleri Kararnameleri yolda.Son olarak geçtiğimiz Mart ayında çıkan kararname ile E

Yeni Valiler Kararnamesi Yolda

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresini tamamlamasıyla beraber gündeme gelen ancak yeni hükümeti ve Abdullah Gül'ün köşke seçilmesini bekleyen Vali ve Emniyet Müdürleri Kararnameleri yolda.

Son olarak geçtiğimiz Mart ayında çıkan kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve 14 valiyi değiştiren hükümetin, bu defa çalışmayı geniş kapsamlı tutacağı öğrenildi.
Eylül ayının sonuna yetiştirilmesi planlanan kararname ile 81 ilin valisinden başta 3 büyük il olmak üzere en az yüzde 70'nin görev yerinin değiştirmesi bekleniyor.
Kulislerde İçişleri Bakanlığı için Murat Başesgioğlu ve İdris Naim Şahin'in adı dolaşırken, hükümete yakın bürokratlar da valilik için çalışmalarına hız verdiler. 60'ıncı hükümetin İçişleri Bakanı olarak atanacak kişinin hazırlayacağı Valiler Kararnamesi'nin 60-65 ismi kapsayacağı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yakınlığı ile bilinen tüm isimlerin de merkeze alınacağı ifade ediliyor.
Valiler Kararnamesi'nin hemen ardından çıkması beklenen Emniyet Müdürleri Kararnamesi'nde ise 2 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı başta olmak üzere yine İstanbul, Ankara ve İzmir'inde aralarında bulunduğu geniş bir düzenlemeninde poliste yapılacağı kaydediliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Valiler Kararnamesi yer almasıyla başlayacağı iddia edilen Emniyet Müdürleri Kararnamesi'nde flaş isimlerin Ercüment Yılmaz, Hüseyin Çapkın, Orhan Özdemir ve Cahit Çevik'in olacağı kaydediliyor.
Bu arada 6 Mart 2007 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Oğuz Kağan Köksal'ında seçim güvenliği nedeniyle ertelediği daire başkanları arasında düzenlemede yapacağı gelen bilgiler arasında. Köksal'ın 2 genel müdür yardımcısının atanmasının ardından 15-17 daire başkanını da değiştireceği kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem