Yeni Sivas-İstanbul YHT Seferleri 4 Mayıs'ta Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas-İstanbul arasındaki aktarmasız YHT seferlerinin 4 Mayıs'ta başlayacağını duyurdu. İlk sefer Sivas'tan saat 13.00'te.

Yeni Sivas-İstanbul YHT Seferleri 4 Mayıs'ta Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız olarak işletilecek yeni yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin 4 Mayıs'ta başlayacağını duyurdu. İlk seferin Sivas'tan öğle saat 13.00'te yapılacağını belirten Uraloğlu, bu hattın doğrudan ve kesintisiz bir rota üzerinden İstanbul'a ulaşacağını ifade etti.

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demir yolu sektöründe gerçekleştirilen yatırımlar ve projelerle ulaşımda yeni bir çağa girildiğini vurguladı. Hızlı tren projeleri, mevcut demir yollarının modernizasyonu ve yerli demir yolu sanayisinin geliştirilmesi konularında yoğun çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Yeni hizmetin başlamasıyla, Sivas'tan İstanbul'a seyahat süresinin 7 saat 8 dakika olacağını belirten Uraloğlu, trenin Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik istasyonlarında duracağını söyledi. İstanbul'dan Sivas'a seferler ise sabah 08.40'ta başlayacak ve akşam 20.08'de son bulacak.

Ayrıca, Bakan Uraloğlu, geçen yıl hizmete giren Ankara-Sivas YHT hattının da büyük bir başarıya imza attığını anımsatarak, hattın bir yıl içinde 971 bin yolcu tarafından kullanıldığını açıkladı. Bu hattın, Ankara ile Sivas arasındaki seyahat süresini 12 saatten sadece 2 saate indirdiğini ve Yozgat ile Ankara arasını 1 saate düşürdüğünü hatırlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, vatandaşların güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu şekilde ulaşımını sağlamak için demir yolu yatırımlarına devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem