Yeni Nüfus Yıl Sonu Açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Ömer Demir, ülke çapında hane ziyaretlerinin tamamlandığını söyledi.Sadece İstanbul'da askı sürecinin devam ettiğini bunun da Eylül ayında sona ereceğini anlatan Demir, diğer illerde ise çalışmaların tamamlandığını

Yeni Nüfus Yıl Sonu Açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Ömer Demir, ülke çapında hane ziyaretlerinin tamamlandığını söyledi.

Sadece İstanbul'da askı sürecinin devam ettiğini bunun da Eylül ayında sona ereceğini anlatan Demir, diğer illerde ise çalışmaların tamamlandığını açıkladı.
Şu ana kadar 64 milyon 571 bin vatandaşın sisteme kaydedildiğini ifade eden Demir, bunun yanında, MERNİS sistemine kayıtlı, yani vatandaşlık numarasına sahip veya Yüksek Seçim Kurulu (YSK) listelerinde olan ancak çeşitli nedenlerle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi içine girmemiş yaklaşık 6 milyon kişinin durumunu araştırdıklarını vurguladı.

TÜİK Başkanı, bunun yanında suç ve benzeri nedenlerle sisteme girmekten kaçınanların ise polisiye tedbirle sisteme dahil edilmesi gerekeceğinin altını çizdi.

Demir, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine ilişkin verilerin ise kısa sürede İçişleri Bakanlığına devredileceğini de açıkladı. Kanun gereği Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi önümüzdeki dönemde İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Bu arada, Türkiye nüfusunun bundan böyle her yıl belirlenecek bir tarihte açıklanacağını bildiren Demir, 2007 yılına ilişkin verilerin yıl sonunda duyurulacağını söyledi.

Yeni sistemle birlikte Türkiye nüfusunda bir düşüş beklendiğini de söyleyen TÜİK Başkanı, ''Ama henüz ne kadar olacağı kesinleşmedi'' diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem