Yeni ehliyet alacaklar dikkat! İşte yeni fiyatlar

Başvuru şartlarını sağlayan kişiler yazılı ve sözlü sınavı geçtiği takdirde ehliyet almaya hak kazanır.

Yeni ehliyet alacaklar dikkat! İşte yeni fiyatlar

Ancak yeni yılda yüzde 122,93 olarak belirlenen yeniden değerleme oranına göre vergi, harç ve cezalardaki artış belirlenecek. İşte 2023 ehliyet fiyatları, harç ücretleri! B sınıfı ehliyet harcı ücreti!
Ehliyet alma süreciniz yazılı ve sözlü sınavdaki başarınızla alakalıdır. Ehliyet alabilme şartları arasında en az ilkokul mezunu olma durumu bulunuyor. Denge kaybı ve işitme sorunu olanlar da ehliyet alamazlar. Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı belli oldu. Peki, B sınıf ehliyeti ne kadar oldu? 2023!

B SINIFI EHLİYET NEDİR?
Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı ehliyete sahip olan kişiler B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme yetkisine sahiptirler. Yani otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 gram olan birleşik araçları kullanma yetkisine sahiptir. 

B SINIFI EHLİYET HARCI NE KADAR?
Yeniden değerleme oranında değişiklik olmaması durumunda yeni yılda Motorlu Taşıtlar Vergisi, ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezaları bu oranda artış gösterecek. 

Yıl sonuna kadar herhangi bir yasa değişikliği olmadığı takdirde ehliyet fiyatlarının;

A sınıfı sürücü belgesi harcı 370.40 TL’den 825.73 TL’ye çıkacak.

B sınıfı sürücü belgesi harcı ise bin 116.90 TL’den 2 bin 489.90 TL’ye yükselmesi öngörülüyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem