Yazıları aynı adam yazmamış

 İbrahim Şahin’de ele geçirildiği iddia edilen suikast, tedhiş planları ve Gölbaşı’nda bulunan mühimmatla ilgili kroki üzeride Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı inceleme sonucunda, bu belgelerin Şahin’in el ürünü olmadığını bildirdi.İkinci Ergenekon davasına ba

Yazıları aynı adam yazmamış

 

İbrahim Şahin’de ele geçirildiği iddia edilen suikast, tedhiş planları ve Gölbaşı’nda bulunan mühimmatla ilgili kroki üzeride Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı inceleme sonucunda, bu belgelerin Şahin’in el ürünü olmadığını bildirdi.

İkinci Ergenekon davasına bakan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, İbrahim Şahin’in İstanbul Kadıköy’deki evinin üst katında bulunduğu iddia edilen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Ermeni Patriği Mestrop Mutafyan gibi azınlık liderlerine suikast, tedhiş planları ve Gölbaşı’nda bulunan mühimmatla ilgili krokisi üzerinde inceleme yapılmasını istemişti.

Mahkemenin kararı üzerine Şahin’in el yazısı örnekleri ile üzerinde inceleme istenen belgeler, Adli Tıp’a gönderilmişti. Şahin’in el yazısı ile belgeleri karşılaştıran adli tıp uzmanlarının hazırladıkları rapor mahkemeye ulaştı. Üç adli tıp uzmanının imzası bulunan 21 Mayıs 2010 tarihli raporda, bu belgelerin Şahin’in el ürünü olmadığı bildirildi. Raporda, "Yazılar arasında; tersim biçimi, işleklik derecesi, alışkanlıklar, istif, eğim, doğrultu, seyir, hız ve baskı derecesi ve uygunluk bakımından söz konusu yazıların mevcut mukayese yazılarına kıyasla aynı el ürünü olmadıkları" belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem