Yaz Ortasında Sonbahar

Yağmura hasret kalan İstanbul'da kuraklık nedeniyle ağaçlar bir bir ölmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Halkalı Çöplüğü'nün üzerinde oluşturduğu Halkalı Korusu'ndaki çam ağaçlarının yüzde 80'i ile Bahçeşehir Gişeleri'nin yanındaki Ardıçlıev

Yaz Ortasında Sonbahar

Yağmura hasret kalan İstanbul'da kuraklık nedeniyle ağaçlar bir bir ölmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Halkalı Çöplüğü'nün üzerinde oluşturduğu Halkalı Korusu'ndaki çam ağaçlarının yüzde 80'i ile Bahçeşehir Gişeleri'nin yanındaki Ardıçlıevler Korusu'nun da büyük bir bölümü kurudu.

Genç ağaçlar kururken, diğerleri de yaprak dökmeye başladı. Çobançeşme Kavşağı'ndaki koruya da sonbahar erken geldi.

ÇINAR VE AKÇAAĞAÇ

Boyları 20 metreyi bulan yapraklı ağaçların bulunduğu koru sararmış yapraklarla kaplandı. Orman Mühendisleri Marmara Şube Başkanı Ahmet Hakkı Sözer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni iki yıl önce hazırladığı bir raporla uyardığını belirerek, belediyenin ısrarla kuraklığa dayanıklı olmayan iğne yapraklı ağaçlar diktiğini söyledi.

Sözer, "Zamansız dikim yapılıyor. Belediye yılın 12 ayı dikim yapıyor. Türleri yanlış seçiyor. İstanbul'un dokusu için çınar ve akçaağaç gibi yapraklı türler ideal" diye konuştu. Sözer, ekimde yaprak dökmesi gereken ağaçların susuzluğa dayanamayarak, yapraklarını erken bıraktığını söyledi.

TEMA Ağaçlandırma Sorumlusu Mehmet Bal, fidanların kökleri kısa olduğu için kuraklıkla mücadele edemediğini belirterek şunları söyledi:

"Trilyonlar verilerek ithal edilen ağaç, bitki ve çimler kurudu. Belediye hummalı bir şekilde tankerlerle sulama yapıyor. Bazı yerlerde de kuyular açıp bu yeşilliği korumaya çalışıyor ama nafile."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem