Yaylalı: Cumhurbaşkanını tartışmak!

Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı stat dışında kalan Akyazı Spor Kompleksi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesi önerisi sonrası kamuoyunda çıkan tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.CUMHURBAŞKANINI TART

Yaylalı: Cumhurbaşkanını tartışmak!

Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı stat dışında kalan Akyazı Spor Kompleksi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesi önerisi sonrası kamuoyunda çıkan tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

CUMHURBAŞKANINI TARTIŞMAK DOĞRU DEĞİL!

Yaylalı “Sayın Cumhurbaşkanının ismini tartışmak şehir açısından doğru değil. Şık olmuyor. Başka isim önerisi olan varsa o da önersin. Sayın Cumhurbaşkanı için bu kadar şey söyleniyor. Şike süreci ortaya atılıyor. Haklı olarak şike olmuştur kupamızı bekliyoruz ama bunun üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldı. Buna arğmen Sayın Cumhurbaşkanı yüzde 71 oy aldı. Herkesin buna saygı göstermesi gerekiyor. Yüzde 71 oy verilen Sayın Cumhurbaşkanını bu oyu verenler karşısında tartışmak da doğru değil. Trabzonspor bu şehrin değeridir, herkes ona sahip çıkmalıdır. Başka değerlerimizi de kamuoyu önünde bukadar tartışmamalıyız. Ben Sayın Cumhurbaşkanının isminin farklı niyetlerle tartışılmasından rahatsızım” şeklinde konuştu.

BAŞKALARI BAŞKA İSİMLER ÖNEREBİLİR

Söz konusu önerinin getirildiği meclis toplantısını kendisininde takip ettiğini ifade eden Yaylalı, “Bir muhalefete karşı diğerleri kabul etti. Meclis'te önerilen Akyazı'da stat hariç yapılacak alandaki spor kompleksine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verilmesiydi. İlgili kurumlar bununla ilgili tasarrufta bulunup isim şudur diyebilir. Kent Konseyi'nin de isim önermesi mümkün olabilir. Seçilmişlerin katılımının olduğu yerlerden isim önerilerinin çıkması normaldir. Sayın Cumhurbaşkanının Akyazı projesiyle ilgili katkı ve emeklerini bende biliyorum. Aslında Türkiye'de örneği olmayan bir çalışmayı mevzuatı ona uygun hale getirerek yapılmasının önü açıldı. Belediye Meclisi'nin bu ismi önerme hakkı vardır. Başkaları başka isimler önerebilir. Aslolan bu isimleri kamuoyu önünde tartışmamaktır. Bakın Federasyonun yaptığı Haluk Ulusoy Tesisleri vardı. Herkes orayı adı gibi biliyor. Kamuoyu önünde kabullenilmiş bir isim olmuş orası. Ama isim değişti. Hepimiz orayı eski ismiyle biliyoruz” dedi.

TRABZONSPOR'DA İSİM ÖNEREBİLİR

Stadın isminin ne konulacağının başka bir konu olduğunu vurgulayan Yaylalı, “stadın isminin ne konulacağının  kamuoyu önünde açık açık tartışılması lazım. İsim hakkı birine verilecektir. Kurumların kendi insiyatifi ile verebileceği isimlerin seçilmişler, halkın temsilcileri tarafından verilmesi de normal bir durumdur. Usulün bu olması lazım. Büyükşehir Belediye Meclisi bir isim önerecektir. Başka Meclis başka isimler önerecektir. Kurumlar hangisini uygun görürse onu yapacaktır. Herkesin fikrini ortaya koyması lazım. İsim işini zamana yaymak lazım. Sayın Cumhurbaşkanına vatandaş yüzde 71 oy vermiş. Partilerin aldığı oy oranından çok yüksek bir oran. Cumhurbaşkanı siyasetin üzerinde herkesin Cumhurbaşnakıdır. Halk önünde kabul gördüğü zaman belki eleştirenlerde geri adım atacaktır. Belediye Meclisi seçilmişlerin en üst noktasıdır. Orası böyle bir öneri kararı alıyor. Saygıyla karşılamak lazım. Başka bir Meclis Başka bir karar da önerebilir. Trabzonspor'da başka bir isim önerebilir” ifadelerine yer verdi.

Yaylalı bu düşüncelerinin kendi şahsi fikirleri olduğunu da ifade ederek, Kent Konseyi kararlarının yönetimden çıktığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem