Yaşam Tarzı İmamı Yaktı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Antalya'nın Kaş İlçesi Gökçeören Köyü'nde vekil imam olarak görev yapan Ahmet Akpınar'ı, İtikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslami törelere uygunluğunu kaybettiği gerekçesiyle görevden aldı.

Yaşam Tarzı İmamı Yaktı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Antalya'nın Kaş İlçesi Gökçeören Köyü'nde vekil imam olarak görev yapan Ahmet Akpınar'ı, İtikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslami törelere uygunluğunu kaybettiği gerekçesiyle görevden aldı.

Akpınar'ın, kılık-kıyafet ve sosyal yaşam tarzı ile bir din adamında bulunması gereken vasıfları taşımadığını iddia eden Diyanet, yürütülen soruşturma neticesinde Akpınar'ın işten atılmasına karar verdi. Soruşturma raporunda, imamın, dini kıyafet giymeden namaz kıldırdığı, bazı günler cuma namazı saatinde camide bulunmadığı, düğünlerde alkollü içki içip oynadığı iddialarına yer verildi.

İşini kaybeden Akpınar, İdare Mahkemesi'nden sonuç alamayınca Danıştay'a temyiz talebinde bulundu. İtiraz dilekçesinde, imamlık vasıflarını kaybetmediğini savunarak, Laik cumhuriyetin bir memuru olarak görevimi sürdürdüm dedi. 12'nci Daire, yürütmenin durdurulması talebini, usül eksikliği nedeniyle kabul etti.

Eksikliği gideren Diyanet, Akpınar'ı ikinci kez görevden aldı. Akpınar'ın, işten çıkarılma işleminin iptaline ilişkin talebi ise önümüzdeki günlerde görüşülerek karara bağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem